Ангажираме се заедно да помогнем на най-уязвимата и бедна част

...
Ангажираме се заедно да помогнем на най-уязвимата и бедна част
Коментари Харесай

Великденска кампания помага на бедни пенсионери

Ангажираме се дружно да помогнем на най-уязвимата и бедна част от популацията, на тези възрастни хора, които получават под избрания размер на минималната пенсия. С тази концепция ще се организира проведената от омбудсман Мая Манолова акция " Велик ден за всеки “, заяви за Burgas24.bg публичният медиатор на Бургас Тодор Стамболиев.

  " Инициативата се организира под патронажа на омбудсмана на Република България и обичайно е ориентирана към подкрепяне на възрастните хора, нашите майки и татковци, които остават отвън избрания от държавното управление правилник за приемане на великденски надбавки. Използвам опцията да Ви поканя да бъдете наш съидейник и сътрудник в новото издание на акцията, в която още веднъж ще се събират финансови средства и хранителни артикули, тъй че дружно да зарадваме възрастните хора за огромния християнски празник. В тази връзка се обръщам към Вас и с съответна молба.

При състояние, че се включите във " Великден за всеки - 2018 “, да посочите тип и количество от Вашата продукция, която бихте дарили в поддръжка на възрастните хора от Вашия район и страната.  Информирам Ви, че за потребностите на акцията Българската организация за сигурност на храните дава своите складови пространства на територията на цяла България.  Използвам опцията да напомня, че от 1 януари 2017 година, след акция на омбудсмана, Данък добавена стойност върху дарените храни с изтичащ период на валидност отпадна, тъй че при предпочитание, бихте могли да се възползвате от тази опция. Договорът за подаяние ще се издава от  Българската хранителна банка “  се споделя в писмото на омбудсмана.

Тази година акцията " Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)  IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност.  Чрез online дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК - www.redcross.bg

Благодаря на всички за съпричастността към тази благородна идея. Бъдете здрави!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР