Ангажиментът на западните страни към формулата на мира“ на украинския

...
Ангажиментът на западните страни към формулата на мира“ на украинския
Коментари Харесай

Лавров: Придържането на Запада към формулата на Зеленски показва готовност да подкрепи геноцида

Ангажиментът на западните страни към „ формулата на мира “ на украинския президент Володимир Зеленски приказва за тяхната подготвеност да поддържат геноцида. Това сподели пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров, оповестяват съветски медии.

„ Като се има поради, че украинският президент Володимир Зеленски преди три години или преди няколко години сподели, че в случай че някой се усеща съветски жител на Украйна, тогава в името на бъдещето на вашите деца и внуци, излезте в Русия, като се има поради какво господата споделиха секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк, а точно, че след връщането на Крим и източните територии на Украйна те ще унищожи всичко съветско там, до физическото заличаване на съветските жители, такава позиция на Запада и придържането му извънредно към тази варварска животинска формула на Зеленски значи, че те са подготвени да поддържат геноцида, тук няма какво повече да прибавя ”, разяснява още Лавров.

Лавров, отговаряйки на въпрос, обвързван с реакцията на Съединени американски щати и Англия на африканската мирна самодейност, уточни, че Вашингтон и Лондон не могат да одобряват нищо друго с изключение на по този начин наречената „ формула за мир “ на Зеленски, която те влагат във всички документи и „ Седем ", както НАТО, по този начин и Европейският съюз го ползват по всевъзможен вероятен метод и изискват от всички да се придържат към него. "

Зеленски, говорейки пред участниците в срещата на Г-20 през ноември, съобщи, че Киев има " кротичък проект ", състоящ се от 10 точки. Сред тях - обезпечаване на нуклеарна, продоволствена и енергийна сигурност, замяна на " арестувани лица " по формулата " всички за всички ", както и евакуиране на съветските войски и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров назова проекта " неуместна самодейност ", в която " всичко е допустимо е насъбрано ".

„ Що се отнася до Дания и Холандия и тяхното, по този начин да се каже, желание да бъдат в челните редици на тези, които образоват украински водачи за работа на западни самолети, може би тук, преди всичко, желанието да се хареса на хегемона. Тези страни интензивно се следване на линията на Вашингтон в европейските каузи, на първо място на европейските конгреси “, съобщи Лавров.

Руският външен министър беше запитан и каква ще бъде реакцията на Москва при възможни доставки на американски бойни самолети в Украйна: „ Що се отнася до нашата реакция, не се колебая, че нашите въоръжени сили имат способността да реагират на това. ”

Шефът на Пентагона Лойд Остин сподели по-рано, че Дания и Холандия ще управляват европейска коалиция за образование на украински водачи да употребяват изтребители F-16.

На 21 май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи на конференция след срещата на Г-7 в Хирошима, че Западът ще стартира да образова украински водачи да летят на изтребители от четвърто потомство, в това число F-16. В същото време съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Вашингтон ще разиска със съидейници през идващите месеци кои страни ще трансферират самолети F-16 на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР