Ангажиментът на ГЕРБ за увеличаване на заплатите на учителите ще

...
Ангажиментът на ГЕРБ за увеличаване на заплатите на учителите ще
Коментари Харесай

Борисов обеща вдигането на заплатите на учителите да продължи

Ангажиментът на ГЕРБ за увеличение на заплатите на учителите ще продължи да се извършва, увери в неделя министър председателят Бойко Борисов.

Преди изборите през 2017 година ГЕРБ даде обещание заплатите на педагозите да се вдигнат двойно до 2021 година, когато междинната учителска заплата би трябвало да доближи чисти 1600 - 1700 лева

Обичайно нарастването на заплатите на учителите се прави от 1 януари, само че напоследък се основават упования, че идната стъпка може да бъде още от есента, преди локалните избори, тъй като сега бюджетът регистрира голям настоящ остатък - близо 3 милиарда лева към края на май.

" Това, което сме дали обещание, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля ", съобщи Борисов, който в неделя посети Професионалната гимназия по селско стопанство в Стара Загора. Сградата и физкултурният салон на образователното заведение са санирани напълно по Оперативна стратегия " Региони в напредък " с 1.3 млн. лева Гимназията е спечелила по план и средства и от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. " Това би трябвало да го има във всяко учебно заведение ", сподели още Борисов.

В образователното заведение се образоват общо 315 възпитаници по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на самун и хлебни произведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР