Андрей Янкулов е бивш прокурор от СРП и СГП. Също

...
Андрей Янкулов е бивш прокурор от СРП и СГП. Също
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Свръхреакцията на държавата срещу дадено престъпно поведение е точно толкова недалновидно решение, колкото и никаквата реакция 

Андрей Янкулов е някогашен прокурор от СРП и СГП. Също по този начин през интервала 2014-2016 година беше зам.-министър на Министерство на вътрешните работи и на правосъдното министерство. Наскоро той бе номиниран за министерски пост в проектокабинета на ПП-ДБ.



Шофьор на камион в Бургас заловен да кара с 3.02 промила. Тъй като камионът надали е негов, след промените на Наказателен кодекс, в случай че бъде приет за отговорен, ще би трябвало да заплати цената му - примерно ориентировъчно 100 000 лева

Ще си кажете " Ами да не е карал пил, в този момент да заплаща, а в случай че беше помел някого ".

Хубаво, да заплаща, но въпросът е, че няма да заплати. Най-много да му виси едно изпълнително дело, поради което да не се хване на никое място на работа с трудов контракт до края на живота си и в случай че изобщо е плащал или е имало късмет да заплаща налози и осигуровки, към този момент това окончателно да отпадне като алтернатива. Същевременно никой няма да работи с него в опит за влияние и на алкохолната му взаимозависимост, от която евентуално страда, с цел да кара с 3 промила. Но съответните пробационни стратегии са, да кажем, неолиберални нелепости, през които ще се опитат да ни сменят пола.
Свръхреакцията на страната против обещано незаконно държание е тъкмо толкоз недалновидно решение, колкото и никаквата реакция.

100 000 лева не може да бъде съответна глоба за шофиране в пияно положение, това, уповавам се, е ясно на всеки.

И макар тях, причинител с евентуалния профил на този водач на камион, е изцяло допустимо отново да седне да кара пил.
До през вчерашния ден едно закононарушение (най-често наказваното в държавата) е получавало наказания в едни граници десетки хиляди пъти, от през днешния ден границите на глобите за същото се подвигнаха трагично. И това се случи без никакво публично разискване, без никакви мнения и уточнения за необятната аудитория какво следва от тази небрежно готова и призната смяна в Наказателен кодекс. Която ще визира директно хиляди хора на годишна база в този момент и незабавно, не вероятно в миналото отсега нататък след новия избор на новите квоти в разделения Висш съдебен съвет.
Чисто логистичните компликации къде ще се държат всичките тези стотици и хиляди МПС-та, които в този момент всеобщо ще стартират да се изземват при започнатите следствия, са напълно обособен въпрос.
Най-важното е обаче, че толкоз съществени промени, директно оказващи такова въздействие на хиляди хора, просто не могат да се вършат по метода, по който бяха направени.

 

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Novini.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР