Германският автомобилостроителен концерн Фолксваген (Volkswagen) отчете днес, че печалбата му

...
Германският автомобилостроителен концерн Фолксваген (Volkswagen) отчете днес, че печалбата му
Коментари Харесай

Фолксваген със спад на печалбата от 20 на сто през първото тримесечие

Германският автомобилостроителен тръст " Фолксваген " (Volkswagen) регистрира през днешния ден, че облагата му се е намалила с 20,2 на 100 на годишна база през първото тримесечие на годината, съобщи Си Ен Би Си.

Печалбата на групата е спаднала до малко над 4,58 милиарда евро, до момента в който през същия интервал на 2023 година бе 5,74 милиарда евро, се показва във финансовия доклад на концерна. Печалбата след облагане с налози понижава с съвсем 22 на 100 до 3,71 милиарда евро.

Продажбите на корпорацията са се намалили с 1 на 100 до 75,5 милиарда евро на фона на по-слабото показване на премиум моделите на групата. 

Пускането на пазара на нови модели на " Порше " (Porsche) и проблеми с доставките на " Ауди " (Audi), която също е част от групата на " Фолксваген ", са се отразили на резултатите на концерна през първото тримесечие на годината. Към това се прибавят индустриални и логистични проблеми, свързани с бизнеса на корпорацията в Китай.

" Фолксваген " отдава по-слабите си оперативни резултати на спада в продажбите и на по-високите си разноски, показва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР