Андрей Сергеевич Михалков-Кончаловский е режисьор, артист, продуцент и сценарист. Брат

...
Андрей Сергеевич Михалков-Кончаловский е режисьор, артист, продуцент и сценарист. Брат
Коментари Харесай

Само две минути на ден и усещате щастието

Андрей Сергеевич Михалков-Кончаловский е режисьор, актьор, продуцент и сценарист. Брат е на различен знаменит режисьор - Никита Михалков. Негови са филмите „ Сибириада “, “Влакът дезертьор ", “Танго и Кеш ”, “Микеланджело ”, “Скъпи приятели ”. Кончаловский счита, че две минути дневно са задоволителни, с цел да си върнем усета към живота и да почувстваме наслада. Чрез познание. 
Докато се учим - живеем. Докато можем да се изненадваме и да се радваме на нови познания - ние сме млади. Искам да ви предложа един елементарен метод да станете по-добри от другите: не се поддавайте на доктрини, на операции. Не бъдете като другите и имайте свое мнение по всеки мотив. Вярно е, че с цел да имаш мнение, би трябвало да поназнайваш нещо.
И въпреки всичко, както ми се коства, на всяка възраст човек би трябвало да се опита да откри наслаждение в нещо, от което не е получавал наслаждение преди и в което мнозина не виждат никакъв мотив за неспокойствие или други позитивни страсти. 
Мъчно ми е за тези, които не поставят старания да подобрят себе си, те не знаят, че самото изпитание към този момент доставя наслаждение. Съжалявам хората, които не слушат класическа музика. Но не я слушат, не тъй като са глупави, а тъй като никой не им е обяснил каква е хубостта й.Искате ли да станете по-добри? 
Изпробвайте правилото на двете минути: отделяйте две минути дневно за нещо, което нормално не вършиме. Може да е разказ на Толстой. Прочетете две страници, не повече. И ще се изненадате, че в тези две минути ще намерите нещо скъпо за себе си. Това ще се случи при всяко ново занятие, с което се захванете.
Станиславски, към този момент в напреднала възраст, е споделил нещо удивително: „ Живях дълъг живот. Имах доста деца. Имах обич. Бях богат. Изживях славата. Видях целия свят. Изпитал съм всички вероятни удоволствия, които човек може да получи. И в този момент мога да кажа кое е основното. Най-важното е да не спираш да учиш: да се наслаждаваш на обстоятелството, че научаваш нещо. "  И Конфуций би добавил към това: „ И до момента в който се наслаждавате на обстоятелството, че научавате нещо, вие сте млади “.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР