Андрей Рубльов спечели титлата от силния тенис турнир от сериите

...
Андрей Рубльов спечели титлата от силния тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Рубльов обърна Оже-Алиасим за втора Мастърс титла в кариерата

Андрей Рубльов завоюва купата от мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Мадрид. На финала в испанската столица седмият в схемата руснак обърна дебютанта в такава фаза Феликс Оже-Алиасим с 4-6, 7-5, 7-5 за близо два часа и 50 минути.


Рубльов, който се бореше със заболяване и изпитваше физически проблеми през цялата седмица, събра сили, с цел да стигне до крайния триумф против канадеца. Началото несъмнено бе за Оже-Алиасим, който поведе с 4-1 след два пробива. Опонентът му върна един от тях, само че това бе всичко от Рубльов в откриващата част. Втората вървеше гейм за гейм, когато съветският тенисист нанесе съдбоносен удар в 12-ия гейм, с цел да възвърне паритета. Третият сет се разви по еднакъв метод - двамата не бъркаха на личен сервис току преди тайбрека, когато Рубльов още веднъж бе по-солиден в края, с цел да се поздрави с купата.

Тя е втора за него от Мастърс 1000 сериите след тази в Монте Карло преди година и общо 16-а в кариерата. Оже Алиасим не съумя да грабне първи трофей от Мастърс веригата в дебютното си присъединяване на край и остава с пет трофеи във витрината, последната от които пристигна на шампионата в Базел през октомври. След като загуби първите осем финала в кариерата си, салдото на канадеца по-късно е 5/7.

В сряда, 8 май, стартира Мастърсът в Рим, а Откритото състезание на Франция започва на 26 май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР