Андрей Рубльов несъмнено може да се похвали с повече от

...
Андрей Рубльов несъмнено може да се похвали с повече от
Коментари Харесай

Рубльов за евентуалната си среща с Джокович: Не мисля за успехите му; това е неговата история

Андрей Рубльов безспорно може да се похвали с повече от сполучлив сезон на трева до момента, откакто игра край на мощния шампионат в Хале и след това задържа мощната си форма за присъединяване си на Уимбълдън, където отличното му показване го изведе до дебютен четвъртфинал в конкуренцията. За задачата руснакът през вчерашния ден взе своя реванш от Александър Бублик за провалянето си точно в конфликта за купата в немския град преди две седмици, като надделя 23-тия подложен в същинско 5-сетово представление и към този момент във визитката си има най-малко по едно постигане на финалната осмица във всеки от четирите " мейджър " шампионата.

Голямата липса за международния номер 7 в Големия шлем обаче е фактът, че той по този начин и не съумява до момента в кариерата си да направи идната крачка на огромната тенис сцена, класирайки се за полуфиналната фаза, само че още на следващия ден московчанинът ще има шанса да промени това статукво. Единственото нещо, което все още разделя Рубльов от място в топ 4 на Уимбълдън, привидно се явява по всяка възможност да бъде защитаващият първенец Новак Джокович, който води с 2:0 сета против Хуберт Хуркач преди днешното доиграване на мача им и вероятно ще довърши сполучливо започнатото, с цел да оформи нов двубой сред себе си и руснака, откакто двамата се срещнаха по-рано през годината на Аустрелиън Оупън, още веднъж в същата фаза на надпреварата.

Тогава сърбинът и предстоящ притежател на трофея се наложи безпроблемно над своя съперник, отпускайки му едвам седем гейма, като в изявление преди евентуалната им борба на Уимбълдън, то седмият подложен в схемата опита да не помни случилото се до момента и показа мирогледа си за възможния им конфликт в All England Club:

" Ако би трябвало да съм почтен, постаравам се да не мисля за достиженията му тук, тъй като това е неговата история. Той самият знае, че е един от най-хубавите играчи, изключително на това място, на този корт. Защо би трябвало да мисля за триумфите му? " - разяснява руснакът по повод представянето в кариерно отношение на Ноле върху " свещената трева ", като добави: " Трябва да съм съсредоточен върху мен самия, да мисля за себе си и да направя всичко по силите си, с цел да предложа най-хубавото, на което съм кадърен. ", показа оптимистично Рубльов.

" Той е един от най-хубавите, като също по този начин съвсем не позволява загуби в хода на годината, изключително в шампионатите от Големия шлем. Всички " мейджър " съревнования, в които взе участие, той ги печели, като точно това е най-тежкото нещо, за което мислиш, когато го срещаш. Ти се изправяш против човек, който съумява да върне съвсем всичко от твоята страна на мрежата и има удивително придвижване по корта. Трябва да изиграеш извънредно мощен мач, с цел да имаш късмет да го победиш. " - приключи международният номер 7, който има една победа в четири дуела против 23-кратния първенец от Шлема.

Източник: Sportskeeda 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР