Андрей Рубльов има повече от разочароваща кампания през 2023-та година,

...
Андрей Рубльов има повече от разочароваща кампания през 2023-та година,
Коментари Харесай

Без проблеми за защитаващия шампион в Дубай: Рубльов взе реванш от световния номер 70

Андрей Рубльов има повече от разочароваща акция през 2023-та година, в случай че изключим класирането му за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Руснакът записа единствено един триумф в останалите си четири съревнования до момента през сезона и привидно не изглеждаше да има изключително положителни шансове за отбрана на трофея си в Дубай през тази седмица.

Руснакът обаче съумя да преодолее сложния старт и в последна сметка надигра един от най-трудните си противници, а точно Филип Краинович. Световният номер 70 имаше преимущество от 3:2 в директните си дуели с Рубльов, само че този път логиката спечелва и вторият подложен се наложи с крайното 7:5 6:2, с цел да си обезпечи осминафинален конфликт с Алехандро Давидович Фокина.

Защитаващият първенец не беше по никакъв начин безапелационен в самото начало и допускаше неточност след неточност, което още веднъж го направи надалеч по-нервен от мечтаното. Краинович пък просто се стараеше да удължава разиграванията, до момента в който дочака следващата неправилност от другата страна на мрежата и тази тактика работеше безотказно за него. Фаворитът в един миг даже изостана с 2:5 гейма, като тогава внезапно смени тактиката и стартира да конструира точките си надалеч по-рационално, търсейки в действителност комфортна за довеждане докрай топка, а новата тактика сработи незабавно, тъй като докара до пет следващи гейма в актива на международния номер 6 и откриващата част отиде в неговата сметка.

Оттам насетне нещата станаха доста по-лесни за по-високоранкирания състезател, който ни показва най-хубавото от своя тенис и станахме очевидци на нормалните свръхзвукови уинъри от неговата ракетата. От друга страна, то непоставеният тенисист не съумяваше да поддържа високото движение на своя конкурент и на цели два път инкасира пробиви, като по този метод всичко се реши скоропостижно в интерес на руснака.

Defending champion off the mark
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР