Андрей Пионтковски, kasparov.ruТрите априлски дни (24, 25, 26) станаха повратни

...
Андрей Пионтковски, kasparov.ruТрите априлски дни (24, 25, 26) станаха повратни
Коментари Харесай

77 години германците отмиваха Хитлер – колко години руснаците ще се отмиват от Путин?

Андрей Пионтковски, kasparov.ru

Трите априлски дни (24, 25, 26) станаха повратни в 4-тата международна война, оповестена от Путин на Запада. Дневният ред на войната към този момент не си слага за цел заличаването на омразните Съединени щати, което е допустимо да бъде реализирано единствено с цената на взаимно самоубийство в хода на пълномащабна нуклеарна война.
Този дневен ред е малко по-скромен: безусловно доминиране над цялото постсъветско пространство, в това число и " социалистическия лагер ", разпускането на НАТО, оскърбление и дискредитация на Съединени американски щати като поръчител за сигурността на Запада.
Като цяло, войната беше замислена като

реванш за провалянето на Съюз на съветските социалистически републики

в третата (Студена) международна война, по този начин както Втората международна война беше за Германия опит за реванш за провалянето в Първата.
И Дребосъчето се дуеше и гримасничеше по цялостна стратегия, размахвайки своята нуклеарна сопа цели 15 години и, най най-после, получи своето. Западът, слуховете за чиято гибел се оказаха малко пресилени, се яви на дуела и доста ясно изясни в Киев и Рамщайн своите цели в натрапената му от Кремъл война:

Военна победа на Украйна,

възобновяване на териториалната и целокупност, намаляване на режима на Дребосъка дотам, че нито той (нито неговите приемници) да не могат повече да повторят стореното от тях закононарушение.
Нашият Рибентроп, все по-силно затягайки на врата си въжето, неотложно отговори по общоприетия метод със закани за нуклеарни удари. Но този път се натъкна на единомислещ пренебрежителен отговор от своите западни сътрудници: " Пошел на ***, вслед за русским кораблем. (Върви на м....а си, след съветския транспортен съд!) Със своето безконтролно дрънчене единствено позориш високия си пост ".
Както знаят постоянните ми читатели, в последните години доста пъти съм призовавал Запада да сложи на мястото му разпищолилия се от безотговорност нуклеарен шантажист. Но вместо това дълго време наблюдавахме все нови сеанси на успокояване на агресора от западните водачи.
Сред тях стана фешън да стартират изявленията си с дълъг лист на това, което те никога НЯМА да създадат при положение на съветска експанзия против Украйна. Апотеоз на това държание стана конференцията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг след една от срещите на съюза. В продължение на 10 минути най-висшият началник на най-могъщия в света военно-политически блок, чупейки ръце, нервно повтаряше една и съща мантра: " Най-главната задача на НАТО е да не допусне ескалация на спора, да предотврати всяко прикосновение с войските на РФ, да избегне трета международна война ".
Може би, теоретично, това са верните думи.
Но за насилниците от Буча и техният подлудял главнокомандващ те прозвучаха като " Давайте, братя! ".
Тогава писах, че достойнството на Съединени американски щати и на Запада като цяло може да бъде избавена от едно телефонно позвъняване на Марк Мили, командващ обединените сили на НАТО:
" Добро утро, военачалник Герасимов. На нас ни е добре прочут замисълът на Путин-Патрушев за лимитирана нуклеарна война със Съединени американски щати и НАТО, в която вие планирате да ни успехите, доста отстъпвайки ни във всичко — в икономическата, софтуерната и военната сфери.
Ние в детайли анализирахме проекта ви в документа " А Strategy for Deterring Russian Nuclear De-Escalation Strikes: Limited Nuclear reprisal ". За всеки случай, в случай че подчинените ви не са ви докладвали, адресирам ви текста. Същината на тактиката е в това, че нашият отговор на вашият първи удар няма да бъде surrender (капитулация), както кой знае за какво е твърдо уверен вашият необут, а

limited nuclear response

(ограничен нуклеарен отговор).
За да осигурим този отговор по чувствителни за съперника цели, ние сме готови с най-новите мостри нуклеарно оръжие: нуклеарни бойни глави W76-2 с дребна мощ (5-7 килотона) за ракети Trident II бяха ситуирани, както ви е добре известно, на подводници, клас " Охайо ". Впрочем, те имат способността да поразяват бункери на огромна дълбочина.
Настоятелно предлагам в евентуалните конфликти да се ограничим в потреблението извънредно на стандартни средства. Всяка нуклеарна ескалация няма да ви донесе никакво предимство. Никой от вас няма да попадне в парадайса. Още по-малко вашият шеф. Доложете ме, апелирам ".
Във Вашингтон е известно, че сходен диалог фактически се е състояла през втората седмица на април.
По данни на електронното разузнаване на Съединени американски щати, той е създал нужното усещане на популацията на бункера, което сляпо има вяра в доктрината на Патрушев.
Но още по-големи психически метаморфози се случиха в самия Вашингтон и измежду висшия западен политически хайлайф в цяло. Хората като че ли се разкрепостиха, изправиха плещи и

отхвърлиха от себе си унизителната уважителност към злобното джудже,

което ги принуждаваше да стоят на опашка за правото да поседят с него на голямата му маса.
Само преди няколко месеца МИД-овският безсрамник (визира се министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров) крещеше на 16-те страни от Централна Европа: събирайте си партакешите и изчезвайте отсам!
И това се възприемаше като нещо обикновено.
Нека в този момент да крещи на Швеция и Финландия.
Причината за стремителната еволюция на западното политическо схващане е явна.
Народът, който съгласно прогнозите на най-хубавите анализатори на Пентагона трябваше на третия ден от войната да изгуби столицата си, победи в борбата за Киев и през днешния ден побеждава в борбата за Украйна.
След всяка международна война поражда нова система на интернационалните връзки. И тя се образува от държавите-победителки. Техният брой нормално се усилва с наближаването на парада на успеха.
В 4-тата международна война дълго време се сражаваше сама една страна, през днешния ден те към този момент са 41.
И в умозаключение, няколко думи за страната, която проигра своя war of choice. Цялата мъка и цялата драма на позорното проваляне на Русия още е в бъдещето, само че страната към този момент понесе най-голямото морално проваляне в своята история.
Канцлерът на Германия наскоро съобщи, че германците най-сетне са преодолели своя комплекс за виновност за закононарушенията на хитлеристка Германия. 77 години те " отмиваха " Хитлер.
Колко години ще ни се наложи да се " отмиваме " от Путин?
И по кое време на канцлера на Прекрасната Русия от Бъдещето ще му разрешат да отиде в Буча и

да падне на колене

пред мястото, където съветските (бурятските, чеченските) мъже изтезаваха, насилваха и убиваха украински дами и деца?
И ще има ли въобще такава служба - началник на Русия?
Дълго време не можех да схвана за какво кремълските умници са избрали точно Z, с цел да бележат своите злодеяния.
Може би, е сработило подсъзнанието им, тъй като Z е последната писмен знак на латинската писменост.
След Z към този момент няма нищо.
Не-хората, белязани с трансформиралия се към този момент в демонски знак Z, са обречени да изоставен историята.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР