Андрей Новаков ще обсъди бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

...
Андрей Новаков ще обсъди бъдещето на Кохезионната политика на ЕС
Коментари Харесай

Андрей Новаков ще обсъди бъдещето на Кохезионната политика на ЕС и възможностите за градско развитие на София

Андрей Новаков ще разиска бъдещето на Кохезионната политика на Европейски Съюз и опциите за градско развиване на София

Евродепутатът Андрей Новаков, в качеството на основен договарящ по главния правилник за Европейски структурни и инвестиционни фондове след 2020 година, ще очертае рамката на договарянията по идващия дълголетен бюджет на Европейски Съюз и опциите за вложения и развиване на страната ни посредством еврофондовете през интервала 2021 - 2027 година в границите на среща-дискусия " Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз и опциите за градско развиване на София ".

Форумът се провежда от Областен информативен център - София в границите на национална акция на мрежата от Областни осведомителни центрове в цяла България и ще се организира на 15.10.2018 година, от 16.00 часа в Бална зала на хотел " ИнтерКонтинентал " в София.

Сред главните въпроси на полемиката ще бъдат: Каква е позицията на страната ни в договарянията по определянето на Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз? Отговаря ли на потребностите на България разпределението на бюджета и фокусът на вложенията, избрани от Европейска комисия?

На всеки седем години Европейският съюз дефинира своята Многогодишна финансова рамка (МФР). Бюджетът за идващия интервал (2021-2027) година, по предложение на Европейската комисия, ще е в размер на 1 279 милиарда евро по настоящи цени.

От седемгодишния бюджет на Европейски Съюз и българската позиция по рамковите съглашения, полемиката ще се трансферира и в градски подтекст. Ще бъдат показани нови благоприятни условия за партньорство и финансиране на планове за градско развиване на София посредством финансови принадлежности. В рамките на този панел ще бъде показан обсегът на Фондовете за градско развиване по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, които надграждат над фондовете, основани по самодейността JESSICA от предходния програмен интервал.

Ще стане ясно какъв вид планове за градско развиване, енергийна успеваемост и туризъм ще бъдат финансирани за районите София и Южна България по " Фонд за устойчиви градове ", който разполага с общ запас в размер на 342.37 млн. лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР