Андрей Михайлов, председател на Правната комисия в 46-то НС и

...
Андрей Михайлов, председател на Правната комисия в 46-то НС и
Коментари Харесай

Нищо лично срещу Гешев

Андрей Михайлов, ръководител на Правната комисия в 46-то Народно събрание и народен представител от Има Такъв Народ, изясни, че прехвърлянето на Бюрото за отбрана на очевидци от прокуратурата не е препоръчана единствено поради фигурата на  основния прокурор Иван Гешев. Проблемът е в самата конструкция, по тази причина правната комисия одобри Бюрото за отбрана да бъде трансферирано към правосъдното министерство.

" С това не се гони личен детайл, не се засяга върху персони. Бюрото съставлява силова конструкция, въоръжена конструкция, която няма място в правосъдната власт. Какво ще спомогне за отбраната на очевидците, в случай че тази въоръжена конструкция е в прокуратурата - тя е с всичките атрибути на изпълнителната власт ", съобщи Михайлов.

Правната комисия в Народното събрание одобри законовите ремонти за закриването на Специализирания съд и прокуратура.  Това решение даде опция да се покаже на обществото волята на всички парламентарни групи да бъде закрито това спецправосъдие, което не оправда съществуването си за тези 10 години, изясни Михайлов.

" Създаде се чувството, че те не са толкоз профилирани, колкото изключителни съдилища. Процентът каузи, които се преглеждат от тях не е чак толкоз огромен - те са единствено 3% от общите съдопроизводства. Голям % от тях приключват със съглашения - 50%. По нищо този съд не се отличава и не свети измежду останалите, в противен случай - сътвори се чувството, че той е целево основан или употребен, с цел да се нападат съответни лица ", счита Михайлов.

Той акцентира, че делата няма да стартират изначало, а там докъдето са стигнали, изясни ръководителят на правната комисия.

" Правната комисия организира 12 съвещания, това е комисията, която заседаваше най-често в 46-тото Народно събрание. Резултатът е няколко чувания на основния прокурор, което до момента не беше правено ", акцентира ръководителят на комисията. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР