Андрей КовачевБуяр Османи заслужава поздравления, че дойде в България и

...
Андрей КовачевБуяр Османи заслужава поздравления, че дойде в България и
Коментари Харесай

Властите в Скопие никога не са искали да помръднат и с милиметър, не сме ли съгласни с тях, сме персона нон грата

Андрей Ковачев

Буяр Османи заслужава поздравления, че пристигна в България и се срещна в болничното заведение с пребития охридски българин Християн, на който през днешния ден следва тежка интервенция във ВМА (Моля се всичко да мине добре!). Буяр заслужава да бъде поздравен и за това, че е един от дребното македонски политици, които осъдиха варварския побой и пръв реагира на случилото се. Поздравления и за това, че поради тежката конюнктура, одобри да даде изявление по една българска телевизия. С поздравленията обаче дотук... Тази заран по БТВ, той заприказва и за някакви провокации от българска страна, изключително когато се наранявали " македонските чест и достолепие ", както и всеобщите и обичайни разбирания по историческите тематики в РСМ.

Знаете ли какво значи това?!

Всеки път, когато някой от нас се осмели да каже, че Цар Самуил, Братя Миладинови, Пърличев, Гоце Делчев, Даме Груев, ВМОРО/ВМРО, Илинден са българи или български, или че болшинството на популацията на Македония до преди един век, както и езикът на това болшинство са български - ние рискуваме да бъдем оповестени за персони нон грата! 
Ако кажем, че югославската Вардарска бановина не е била под " българска фашистка окупация " - готово, ние сме личност нон грата! 
Ако заявим, че Титовите партизани и югославският комунистически режим е репресирал десетки хиляди македонски българи, още веднъж - ние сме " личност нон грата "!
Всъщност, всяко споменаване на историческата истина за българския темперамент на болшинството от популацията на Македония в предишното ви прави евентуални " личност нон грата " в страна, която има упоритости да бъде скоро член на Европейски Съюз!
Ако има още някои наивници, които се питат за какво стигнахме дотук,

уповавам се в този момент да са го разбрали

Властите в Скопие в никакъв случай не са желали да помръднат и с един милиметър във връзка с историческите разкази, наследени от Титова Югославия, във връзка с България. Договорът с България от 2017г, не проработи изобщо тъкмо тъй като те не желаеха това и смесената историческа комисия, след 5 години битие реализира едно огромно НИЩО!  А повода за това е злокобна - актуалната македонска еднаквост се гради главно върху отричането на българската история и насаждането на ненавист срещу 
България и българите в предишното и през днешния ден! Тази ненавист се поддържа от преобладаващите исторически разкази, които са както в учебниците, по този начин и в медиите, само че и в речите на политиците - всичките! В тази патологична среда на ненавист, това, да обидиш, наплюеш, да набиеш или даже да убиеш някого, който се смята за българин, освен че не е нещо неприятно, то е отбрана на националната чест и достолепие! Колективната полуда е достигнала до подобен пароксизъм, че палежът или стрелбата по български клуб се трансформират в актове на подвиг и образец за обществото! Затова няма и осъдени, няма и да има. Служби, съд, прокуратура, институции, медии... и огромната част от обществото са на страната на причинителите - очевидно или дискретно солидарни и подкрепящи.

След палежа в Битоля, бях предизвестил, че в случай че македонските управляващи не подхващат нищо, рано или късно ще се стигне до случай с съдбовни последствия. С варварския побой над Християн бяхме на косъм да се случи и това. Не желая да бъда неприятен оракул и откровено се надявам да бъркам, само че не мисля, че шансът ще бъде още дълго с нас...

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР