Андрей Аверянов, ръководител на звеното за тайни операции в ГРУ

...
Андрей Аверянов, ръководител на звеното за тайни операции в ГРУ
Коментари Харесай

Кой ще поеме поста на Пригожин?

Андрей Аверянов, началник на звеното за секрети интервенции в ГРУ и апетитен за отравянето на английския разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия Скрипал, може да поеме поста на Пригожин във " Вагнер ", пишат редица английски медии.

Групата " Вагнер " е неактивна в Украйна и други елементи на Европа, само че Владимир Путин може да има проекти за нея в Африка.

Пригожин, който стартира протест против Путин през юни, е евентуално измежду 10-те пасажери на борда на самолета, който се разруши на 23 август в Русия.

Оттогава се спекулира кой ще поеме поста на пълководец на наемническата група.

Генерал-майор Андрей Аверянов, който е пълководец на отдела за секрети интервенции в Главното разследващо управлениена Руската Федерация ( секретния отряд 29155 на ГРУ) е видян на срещата на върха Русия-Африка предишния месец да се показва на африканските водачи. Сега се подозира, че той ще поеме поста на началник на " Вагнер " в Африка.

Емили Ферис от Кралския институт на обединените служби е декларирала, че Путин евентуално е " научил урока си ", че хора с " рискови упоритости " като Пригожин са " неприятна карта ".

" Всеки нов водач на [Вагнер] евентуално ще бъде човек, определен от Кремъл ".

Източници в Тelegram настояват, че този ход е част от проекта на Кремъл да потисне въздействието на Пригожин в Африка и да го размени с частна компания, следена от ГРУ и военачалник Андрей Аверянов, написа Фокус.

Подразделението на ГРУ № 29155 прави задгранични интервенции по заповед на Путин и е обвързвано с доста убийства, в това число отравянето в Солсбъри през март 2018 година

Уилтшър е разтресен, когато шпиони на Кремъл се пробваха да убият 68-годишния някогашен чиновник на съветското военно разузнаване Сергей Скрипал в Солсбъри.

Както той, по този начин и 33-годишната му щерка Юлия са откарани в болница в сериозно положение, откакто са влезнали в контакт с " Новичок " - смъртоносно нервнопаралитично вещество, измислено от руски учени по време на Студената война.

Смята се, че съветската страна е наредила нападението против Скрипал, който е бил в пандиза в Русия за шпионаж в МИ6.

Заподозрените убийци, съветските разузнавачи Анатолий Чепига и Александър Мишки, са снимани от видеокамери, до момента в който пътуват от Москва към град Уилтшър.

Смята се, че третият обвинен, върховен съветски сътрудник Денис Сергеев, е бил командира на място. И тримата са избягали назад в Русия след несполучливия опит за ликвидиране на Скрипал.

Твърди се, че на подразделението на военачалник Аверянов е било подредено през 2015 година от Путин да извърши прелом в Черна гора, който е бил несполучлив. Според източници на английската медия от разузнаването, подразделението на ГРУ е отговорно и за акцията за дестабилизиране на Молдова и отравянето на българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев през 2015 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР