Андрес Химено, най-възрастният шампион на Ролан Гарос при мъжете в

...
Андрес Химено, най-възрастният шампион на Ролан Гарос при мъжете в
Коментари Харесай

Почина легендарен тенис шампион

Андрес Химено, най-възрастният първенец на Ролан Гарос при мъжете в Оупън ерата, си отиде от този свят на 82-годишна възраст, заяви Испанската тенис федерация.

Най-големият триумф в кариерата на Химено бе купата в Париж, която той сграбчи през 1972 на 34-годишна възраст. Освен това той доближи до финала на Аустрелиън Оупън през 1969 и полуфинала на Уимбълдън година по-късно.

„ Една от иконите на испанския тенис, Андрес Химено, умря в сряда вечер в Барселона на 82-годишна възраст след дълго боледуване. Испанската тенис федерация изрича дълбоки съболезнования на фамилията и околните му “, се споделя в изказване на Федерацията.

Световният номер 2 в света Рафаел Надал, 12-кратен първенец на Ролан Гарос, написа в Туитър, че Химено е бил „ пионер “ за спорта в Испания. „ Току-що научих новината за гибелта на Андрес Химено. Без подозрение един от пионерите на тениса в Испания и страховит спортист. Сърдечни съболезнования на фамилията му. Почивай в мир “, написа Надал.

Химено завоюва 44 трофеи в кариерата си и показа Испания на Купа Дейвис от 1958 до 1960 и 1972 до 1973. Испанецът влезе в „ Залата на славата “ по тенис през 2009. Бившият първенец на Уимбълдън и Ю Ес Оупън Стан Смит дефинира Химено като „ неуморен противник “.

„ Изправяйки се против него в доста огромни мачове, мога да ви подсигурявам това. Най-вече, ще запомня Андрес като доста добър човек “, сподели Смит, в този момент президент на „ Залата на славата “ по тенис. „ Независимо дали беше изгубил от него или го беше победил, беше мъчно да не харесваш Андрес “. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР