Андре Агаси и Борис Бекер оформят едно от най-яростните съперничества

...
Андре Агаси и Борис Бекер оформят едно от най-яростните съперничества
Коментари Харесай

Лятото на отмъщението или сметките за уреждане между Агаси и Бекер

Андре Агаси и Борис Бекер оформят едно от най-яростните съперничества в тениса през 90-те години на предишния век, което надалеч не се развива единствено на корта. Американецът споделя за техните постави връзки в автобиографичната си книга " Открито ", където излиза наяве, че Бекер си е разрешил в своя конференция да приказва по какъв начин Агаси е бил стартиран от уредниците на Уимбълдън и всички съгласно него са гледали да му угаждат. " Мистър Бум-Бум " стига още по-далеч, като дефинира съперника си за " парвеню " и твърди по какъв начин никой от останалите тенисисти не го харесва.

Въпросното изявление вбесява неимоверно Андре, който таман е изгубил от германеца на Уимбълдън през 1995-а година и е твърдо решен да вземе реванш от Бекер. Агаси се зарича, че повече въобще няма да загуби дуел и по този начин стартира " лятото на отмъщението ".

Устремът на олимпийския първенец от Атланта е толкоз мощен, че надиграва Стефан Едберг на финала във Вашингтон, въпреки че получава топлинен удар и на няколко пъти напуща корта, защото е трябвало да повърне. Наред са още три поредни трофеи в неговата сметка, само че някогашният номер едно се интересува само от мисълта да стигне до мач против германеца. В последна сметка желанието му е задоволено, като двамата се срещат в полуфиналите на шампионата, а борбата е на живот и гибел. Двамата играчи не се поглеждат в очите по време на целия конфликт и локалният представител даже моли защитата да получи място допустимо по-далеч от съперника си, тъй като не желае да гледа " гадната му немска мутра ".

Изглежда, че осемкратният първенец от Шлема е напът да вземе реванш, откакто повежда с 2:0 сета, единствено че Бекер стартира да изпраща целувки към тогавашната другарка на родения в Лас Вега тенисист и това съществено повлиява на концентрацията му. Бекер е задоволително умел, с цел да употребява момента и е имал всички шансове да изравни общия резултат, но американецът реализира пробив в последния вероятен миг на четвъртата част, изигравайки най-съвършения ретур в своята кариера.

Този триумф обаче напълно изразходва физическия ресурс на Агаси и той няма никакви сили да се опълчи във финала на Пийт Сампрас, където е заставен да играе с раздран хрущял сред ребрата и се пробва да редуцира точките с непрекъснати къси топки, само че въпросната компромисна тактичност не дава нужния резултат и това паметно лято приключва с единственото проваляне на Андре в цели 27 извършени дуела.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР