Анди Мъри се класира за втория кръг на тенис турнира

...
Анди Мъри се класира за втория кръг на тенис турнира
Коментари Харесай

Мъри обърна австралиец, Радукану спря белгийка на старта в Лондон

Анди Мъри се класира за втория кръг на тенис шампионата от Големия шлем Уимбълдън, откакто реализира четирисетов триумф над Джеймс Дъкуърт – 4-6, 6-3, 6-2, 6-4, за към два часа и 50 минути игра. Двукратният първенец в Лондон имаше усложнения против австралиеца, само че съумя да го обърне за място в идната фаза на конкуренцията .

Дъкуърт поведе в частите, откакто двамата си размениха ранни пробиви, само че представителят на Австралия осъществя още един брейк в деветия гейм, след което сервира сполучливо, с цел да поведе в резултата. Мъри обаче се окопити и след общо три пробива в идващите два сета към този момент имаше преднина в частите. В четвъртата играта бе равностойна до деветия гейм, в който шотландецът реализира пробив, а по-късно, сходно на противника в първия сет, не сбърка на лично подаване, с цел да се поздрави с крайната победа. Трикратният първенец в Шлема загуби единствено 10 точки на първи сервис за целия мач, като приключи със стабилен баланс във връзка с уинъри и непредизвикани неточности – 35 на 14. Съперник на Мъри във втори кръг ще бъде колосът от Съединени американски щати Джон Иснър, който заби 53 аса при петсетовия си триумф над квалификанта Ензо Куако.
Анди Мъри.
За втори кръг се класира и петият в схемата Карлос Алкарас, който се нуждаше от пет сета, с цел да пречупи съпротивата на германеца Ян-Ленард Щруф – 4-6, 7-5, 4-6, 7-6 (3), 6-4, за близо четири часа и 15 минути епична борба .

Суперталантът от Испания изоставаше на два пъти в сетовете, само че в последна сметка се поздрави с сложния триумф. Първите три елементи бяха решени от по един-единствен пробив в интерес на спечелилия в сета. Опрян до стената, младият Алкарас сподели темперамент и възвърне паритета след извоюван тайбрек, в който от 3-3 точки взе четири следващи, с цел да вкара срещата в пета решителна част. В нея, сходно на първите три сета, един пробив реши всичко и той бе на сметката на седмия в международната класация. Испанецът, който приключи с 30 аса и цели 73 печеливши удара, ще играе с Талон Грикспор в идната фаза, откакто нидерландецът изненада Фабио Фонини в четири сета.

Напред продължи и десетия в схемата Яник Синер. Италианецът надделя играещия с „ уайлд кард “ троент първенец в Шлема Стан Вавринка в четири сета – 7-5, 4-6, 6-3, 6-2 . Синер чака във втори кръг спечелилия от дуела сред Даниел Алтмайер и Микаел Имер, където шведът води с два сета преди доиграването във вторник. Освен Алтмайер – Имер, във вторник ще се доиграят и мачовете Джей Кларк – Крисчън Карисън и Карлос Табернер – Райли Опелка, където Харисън и Опелка имат по два сета преднина. За втори кръг се класираха още Танаси Кокинакис, който е противник на настоящия повторен първенец Новак Джокович, Алехандро Табило, Тим ван Рийтховен, Миомир Кецманович, Душан Лайович, Александър Бублик и Оскар Оте.

При дамите, Ема Радукану поради домашната аудитория в Лондон, откакто завоюва откриващия си мач на Откритото състезание на Англия по тенис, надигравайки Алисън Ван Ойтванк от Белгия с 6-4, 6-4 за към един час и 40 минути игра. Срещата бе сложна за представителката на домакините, само че с поддръжката от трибуните тя съумя да преодолее 46-та в международната класация .

Двубоят стартира с два гейма, в които и двете имаха по няколко точки за пробив, траяли цели 17 минути. Неизбежното се случи в седмия гейм, в който десетата в схемата осъществя пробив. Ван Ойтванк реагира с рибрейк, само че нов пробив за Радукану и сполучлив сервис гейм, в който трябваше да отразява две точки за връщане и на този брейк, докара до сполучлива развръзка за шампионката от Ю Ес Оупън. Във втората част Радукану се оказа в ролята на изоставаща при 1-3, само че бързо върна пробива. В деветия гейм тя нанесе своя удар, след което материализира втория си мачбол за успеха. Британката приключи с 13 уинъра и 18 непредизвикани неточности, само че избави 5/7 благоприятни условия за пробив пред белгийката. За Радукану следва сериозен тест във втори кръг в лицето на французойката Каролин Гарсия, която надделя Бианка Андрееску в три сета за купата в Бад Хомбург.

Напред продължи и шампионката от 2018 Анжелик Кербер, която надигра Кристина Младенович от Франция с 6-0, 7-5 за малко над час игра .
Ема Радукану.
Първият сет сред двете продължи едвам 17 минути и германката върза „ геврек “ на специалистката на двойки. Втората част бе надалеч по-оспорвана, макар че Кербер удължи серията си на осем следващи гейма при започване на сета. Младенович този път върна брейка и се държеше равностойно до 11-ия гейм, в който инкасира нов пробив, след който нямаше връщане обратно за нея в мача. Кербер завоюва 70% от точките на първи сервис, избави три от четирите благоприятни условия за пробив пред французойката и приключи със 17 уинъра и 12 непредизвикани неточности. В спор за място в трети кръг тя ще играе с Магда Линет, която се оправи с квалификантката Фернанда Контрерас Гомес от Мексико.

Сериозна изненада се получи в дуела на финалистката на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс. Седмата в схемата позволи поврат против чехкинята Мари Бужкова. Бужкова ще играе в идващия кръг с Ан Ли от Съединени американски щати . Словенката Кая Юван пък изненада 23-та сложена Беатрис Хадад Мая също в три сета и ще се изправи против унгарката Далма Галфи . За втори кръг се класираха още Елизе Мертенс, Диан Пари, Сорана Кърстя, Елизабета Кочарето, Маи Хонтама, Пана Удварди и Ирина Бегу. Двубоите сред Белинда Бенчич – Цян Уан, Астра Шарма – Татяна Мария и Тамара Корпач – Хедър Уотсън са при резултат 1-1 сета и ще се доиграят във вторник. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР