Анди Мъри коментира отказването от професионалния тенис на Роджър Федерер.

...
Анди Мъри коментира отказването от професионалния тенис на Роджър Федерер.
Коментари Харесай

Анди Мъри: Не заслужавам сбогуване като това на Федерер

Анди Мъри разяснява отказването от професионалния тенис на Роджър Федерер. Легендарният швейцарец постави завършек на кариерата си преди два дни с мач на двойки в тандем с най-големия си противник пред годините - Рафаел Надал. Двамата изгубиха от Франсис Тиафо и Джак Сок на “Лейвър Къп ” в Лондон, а Маестрото подвигна публиката на крайници с няколко блестящи осъществявания. 

“Със сигурност не желая и не заслужавам сходно прощаване ”, съобщи Мъри. - Федерер обаче го заслужаваше и е хубаво, че в залата имаше толкоз доста хора. Тяхното наличие направи вечерта специфична. Аз не възнамерявам подобен сетен мач. Не знам по кое време ще се случи, само че най-вероятно просто ще разглася, че спирам с тениса, когато изиграя последния си шампионат ”. 
 Тиафо победи Циципас и Отборът на света за първи път завоюва Тиафо победи Циципас и Отборът на света за първи път завоюва " Лейвър Къп "
Самият Федерер пък даде обещание да участва и на идващото издание на “Лейвър Къп ”. 

“Не чаках, че ще ми дадат думата, по тази причина не съм си подготвил тирада. Наслаждавах се на всяка минута. Поздравявам Отбора на света за невероятния поврат. Добра работа, Джон Макенроу ”, съобщи Федерер. 

“Не мога да изразя с думи цялата си признателност към отбора. Искам да благодаря на нашия капитан Бьорн Борг. Ти си крал, знаеш го. Обичам те! С неспокойствие чакам шампионат следващата година и сигурно ще дойда ”, добави носителят на 20 трофеи от Големия шлен по време на церемонията по награждаването.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР