андемията остави много хора без работа. Хора в нужда. Доброто

...
андемията остави много хора без работа. Хора в нужда. Доброто
Коментари Харесай

Разследване: Семейства търсят дарения, за да се издържат без да работят

андемията остави доста хора без работа. Хора в потребност. Доброто обаче откри път към тях в лицето на доста фондации и групи от обществените мрежи. Те сплотиха старания, помогнаха и не престават да оказват помощ на нуждаещи се.

Това споделя в репортажа си

Екипът на малкия екран показва, че в тежката обстановка се откриха и такива, които да злоупотребяват с добротата на донорите.

Тина Ивайлова споделя за едно семейство, което живее на гърба на дарения цели три години и изключително интензивно мами в тежките дни на пандемията.

Семейството на Магдалена Русанова - брачният партньор й и петте им деца живеят напълно от дарения отдавна. Досега.

Преди дни, от две фондации - "За хора с огромни сърца " и "Подай ръка ", както и от групата във Фейсбук - "Майки в неволя " схващат, че оказват помощ на многочленното семейство с едни и същи неща.

Версията на нуждаещите във всичките им близо 30 профила в обществената мрежа е една и съща.

"Къщата е изгоряла, майката е със прегънат бял дроб, само че гримовете са доста значими за Мимито. Всичко опира до артикули, които могат да бъдат напълно умерено разпродадени. Значи действително техният интерес е в неща които са дребни първокласни и могат да бъдат продадени експедитивно. Друго не ги интересува. Лаптопи, телефони, преса за коса, сешоар или прахосмукачка - това са движимости, които на тях са им от последна потребност ", описа Джулия Стоянова от "Майки в неволя ".

Става ясно, че една от дъщерите на Магдалена – Румяна се показва в обществената мрежа като Мимито Иванова.

"За страдание, първоначално не имах вяра, че хора ще злоупотребяват с храна. Отделно неприятното е, че около тези хора, които злоупотребяват някои в действителност нуждаещи се губят това нещо. И като се разочарова един човек, той стопира да оказва помощ ", изясни Милан Иванов от "Хора с огромни сърца ".

"Използват постоянно децата си. Създават подправени техни профили с техните имена. Близо година към този момент тя и всички нейни близки се свързват с нашата организация. Пишат ни безусловно всеки ден с разнообразни молби за помощ от храна, заплащане на сметки за ток, до гримове, облекла и кафемашини, като 90% от нещата, които те споделят са неистина ", споделя Радостин Георгиев от "Подай ръка ".

Крайно нуждаещи ли са фамилията на Магдалена и от кой момент мамят - отговорите на тези въпроси потърси екипът на NOVA.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР