Анализаторският отдел на The Economist проучи редица световни градове и

...
Анализаторският отдел на The Economist проучи редица световни градове и
Коментари Харесай

ТОП 10 на най-евтините градове в света

Анализаторският отдел на The Economist изследва редица международни градове и открои ТОП 10 на най-евтините. Разходите за живот са най-ниски в Дамаск (Сирия); Ахмедабад (Индия) и Ташкент (Узбекистан).

„ Световният показател на разноските за живот прави оценка избран брой представителни бизнес дестинации, възлизащи 173 града в тазгодишното изследване. Няколко фактора стоят зад листата с градове, като размера и популацията на града – икономическото и публично значение, както и тяхното значение за нашите клиенти и клиенти “, показват от EIU, представени от Business Insider

„ Много от местата в дъното на класацията от 173 места се открояват с „ изключително ниски цени на съществени потребителски артикули “, в това число хранителни артикули “, сподели Барсали Бхаттачария, проучвателен управител в EIU.

„ Ниските цени постоянно са резултат от композиция от фактори като ниски приходи и конкурентни, буржоазен пазари “, сподели Бхаттачария. „ Друг фактор, който много постоянно дърпа градовете надолу, е силата на техните локални валути по отношение на щатския $. “

Ню Йорк беше главният град, употребен за сравняване на местата в света, със стойност на показателя 100. Дамаск има показател едвам 13. Това е най-ниският резултат, надлежно това е и най-евтиният град.

Сингапур и Цюрих са най-скъпите градове в отчет, основан на 173 града. Те имат стойност на показателя 104, което е доста над стойностите на показателя за Буенос Айрес, Тунис и Дамаск.

Ето и най-евтините градове и стойностите на техните показатели, маркирани в нов отчет на EIU:

№    град    държава    индекс
1    Дамаск    Сирия    13
2    Техеран    Иран    20
3    Триполи    Либия    23
4    Карачи    Пакистан    28
5    Ташкент    Узбекистан    31
6    Тунис    Тунис    32
7    Лусака    Замбия    33
8    Ахмедабад    Индия    34
9    Лагос    Нигерия    35
10    Ченай    Индия    37
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР