Анализаторите от вашингтонския Институт за изучаване на войната (ISW) подчертават,

...
Анализаторите от вашингтонския Институт за изучаване на войната (ISW) подчертават,
Коментари Харесай

ISW: Деградиралите руски войски нямат способност да водят настъпателни операции в района на Купянск

Анализаторите от вашингтонския Институт за проучване на войната (ISW) акцентират, че съветските войски са толкоз деградирали, че нямат никаква дарба да извършат настъпателни интервенции в региона на Купянск. 
В същото време украинските войски не престават контранастъпателните интервенции в региона на Бахмут и са се придвижили напред в западна посока в Запорожка област. 
 
Експертите от ISW означават, че съветските войски наподобява, че са създали ротация в региона на Орехов и се пробват да отбраняват този значим сектор на фронта. Руските военкори настояват, че съветските войски са почнали нахлуване към Синковка (на 8 км североизточно от Купянск). 
 
В ежедневния преглед се оповестява, че началникът на ГУРМО ген. Кирил Буданов е съобщил, че съветските военни са разгърнали детайли от отначало основаната 25-та общовойскова войска (ОВА) в региона на Купянск, която би трябвало да смени 41-ва ОВА.
 
Анализаторите от Института за проучване на войната допускат, че възобновяването на съветските настъпателни интервенции в региона на Купянск с присъединяване на детайли от 25-та ОВА евентуално има за цел  да отвлече вниманието на украинските военни от други сектори на фронта в Южна Украйна. 
 
Но съгласно предварителната оценка на ISW, 25-та общовойскова войска е мощно недоокомплектована и зле готова. 
 
Отбелязва се, че Институтът за проучване на войната и по-рано е следил наличието на мощно деградиралите детайли от Западния боен окръг, в частност 1-ва гвардейска танкова войска и 6-та общовойскова войска в региона на Купянск и счита, че формация, състояща се от отначало основаната 25-та ОВА с деградиралите детайли от съветския Западен боен окръг, надали ще е способна да води пълноценни настъпателни дейности в този регион. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР