Анализаторите от BofA Global Research очакват, че средната цена на

...
Анализаторите от BofA Global Research очакват, че средната цена на
Коментари Харесай

Анализаторите от BofA повишиха прогнозата си за цената на петрола през 2022 г. до 60 долара за барел

Анализаторите от BofA Global Research чакат, че междинната цена на петрола вид Brent през тази година ще бъде 63 $ за барел, а на WTI – 60 $ за барел.

Прогнозата за 2022 година е нараснала да Brent до 60 $ за барел от предходната, която бе за 55 $, а за вид WTI – до 57 $ за барел от 52, се споделя в доклада на банката.

Експертите означават, че както и преди специалистите означават, че не виждат благоприятни условия за котировки на Brent на спотовия пазар много над 70 $ за барел.

„ Има редица аргументи да се счита, че за повишение на цената на петрола до 100 $ за барел ще се наложи да се изчака, до момента в който търсенето през идващите години не се възвърне в по-широк мащаб “, се споделя в известие на институцията.

В частност повишаването на петрола може да повлияе върху търсенето от страна на съществени консуматори. Освен това нараства вероятността за връщането на пазара на иранския нефт в размер от 2 млн. барела дневно през идващите няколко тримесечия.

Анализаторите от BofA предвиждат цена на нефт вид Brent в края на първото полугодие на тази година на равнище от 70 $ за барел, а в края на третото тримесечие – 62 $ за барел и в края на актуалната година – 60 $ за барел.

За вид WTI упованието е надлежно за 67 $ за първото полугодие, 59 $ през третото тримесечие и 57 $ за барел в края на актуалната година.

В средносрочно бъдеще специалистите, както и преди чакат, че петролът ще се търгува в диапазона от 50 до 70 $ за барел в интервала до 2026 година.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР