Анализът на Разузнавателната агенция на министерството на отбраната на САЩ

...
Анализът на Разузнавателната агенция на министерството на отбраната на САЩ
Коментари Харесай

САЩ със сценарии за действие при смърт на Путин и Зеленски. Вашингтон най-притеснен от удар по Кремъл

Анализът на Разузнавателната организация на министерството на защитата на Съединени американски щати обрисува четири вероятни сюжета и по какъв начин те биха могли да повлияят на хода на спора. Хипотетичните сюжети включват гибелта на президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Володимир Зеленски, премахване на управлението на съветските въоръжени сили и украински удар по Кремъл.

В документа се показва, че войната евентуално ще остане продължителна. Но в него се разказва по какъв начин всеки вероятен сюжет може евентуално да докара до ескалация в Украйна, до преустановяване на спора посредством договаряния или да не окаже значително въздействие върху траекторията на войната.

Документът за сюжетите е много характерен артикул, създаван от разследващите организации. Той има за цел да помогне на военни офицери, политици или законодатели да мислят за вероятните резултати от огромни събития, до момента в който правят оценка своите благоприятни условия.

Документът е обозначен като RELIDO, което демонстрира, че решението за даване на информацията - да вземем за пример на задгранични сътрудници - е на избрани висши чиновници. Той е с дата 24 февруари и е обозначен с маркировката " ЕДНА ГОДИНА ", което допуска, че анализът се прави една година от началото на нашествието.

Един от четирите хипотетични сюжета разиграва какво може да се случи, в случай че Украйна нанесе удар по Кремъл. Посочен е необятен набор от евентуални последствия. Събитието може да докара до ескалация, като Путин отговори на публичното неодобрение, като стартира пълномащабна военна готовност и обмисли потреблението на тактически нуклеарни оръжия. Или пък публичните страхове могат да го накарат да договаря за споразумяване на войната.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е изключително обезпокоена от възможен удар на Украйна по Москва, защото той може да провокира трагична ескалация от страна на Русия. Опасностите от сходна офанзива от страна на Украйна са една от аргументите, заради които Съединените щати не са склонни да дават на Киев ракети с по-голям обхват на деяние.

Някои разбори на разследващите служби дават оценка на най-вероятния резултат от обещано събитие, само че документът, наименуван " джокер ", не го прави. В него се разказват разнообразни вероятни сюжети, без да се прави оценка на най-вероятния.

Представители на Съединени американски щати са отказали да разясняват дали документът е същински, само че не оспориха неговата достоверност, написа " Ню Йорк Таймс ".

Документът е сходен на други, направени от взаимния щаб на Пентагона, за които длъжностните лица признаха, че са същински.

Американски чиновници също по този начин предизвестиха, че изтеклите документи са с по-стара дата и в доста случаи не показват настоящите оценки на другите разследващи организации.

Вторият строго конфиденциален документ, получен от американското издание, включва детайлности за договарянията за цените на съветските горива в Африка.

Според документа, датиран от 17 февруари, по това време малийските управляващи не са били удовлетворени от цените на горивата и са продължавали да договарят с съветското министерство на енергетиката и с представители на Africa Politology - конструкция, обвързвана с съветската ЧВК " Вагнер ".

Този явен отпор във връзка с цените идва в миг, когато африканският пазар на горива става все по-голям за Русия, защото наложеното от Запада ограничаване на цените и възбраната на Европейския съюз за импорт на съветски рафинирани петролни артикули не престават да свиват наличните източници на доходи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР