Анализът на данни е една от най-перспективните кариери в момента

...
Анализът на данни е една от най-перспективните кариери в момента
Коментари Харесай

Анализатор на данни е сред най-перспективните професии на бъдещето

Анализът на данни е една от най-перспективните кариери сега и доста ранглисти удостоверяват сегашния и към тази работа както от страна на работодатели, по този начин и от тази на практикуващите я. Освен, че има доста благоприятни условия за работа, както и положително възнаграждение, самата работа може да бъде доста забавна. Макар и на пръв взор работата с цифри и статистики да не звучи вълнуващо, работата на анализатора на данни е да извлече смисъла от тези цифри, което е като редене на пъзел. Разбира се, много по-сложно.
Какво вършат анализаторите на данни?
Анализатор на данни е експерт, който събира, проучва и показва данни, с цел да помогне при вземането на бизнес решения. Анализаторите на данни употребяват компютърен програмен продукт и набор от разнообразни принадлежности, с цел да провеждат, обработват и проучват огромни количества данни, посредством които основават модели, диаграми и доклади. 

Както при доста съвременни специалности, с цел да станете анализатор на данни не е наложително да имате просветителна степен в тази сфера. Има голям брой курсове онлайн и онлайн, които могат да ви оказват помощ в първите стъпки към тази кариера. Разбира се, тапия по разбор на данни или обвързваните с нея математика, статистика и програмиране са огромен плюс.

Отговорностите на анализаторите на данни зависят от нишата, в която те работят, както и от размера на компанията. В по-малките компании, които не могат да си разрешат огромни екипи, анализаторите на данни може да имат повече функционалности, в сравнение с в по-големите бизнеси, където нормално работата на всеки чиновник е по-фокусирана върху съответна задача или умеене. 

И в случай че анализирането на данни звучи като нещо, което не изисква кой знае какъв брой стъпки, действителността е малко по-различна. За да има смисъл от целият развой първо се изготвя тактика, след която данните се събират, “почистват ” и подреждат, проучват, вадят се заключения от тях и се показват на този, който има потребност от тях.
Защо е толкоз перспективна кариера?
Търсенето на анализатори на данни изживява взрив във всяка промишленост. Това е по този начин, защото с дигитализирането на света количеството и качеството на данни се усили неведнъж. В днешно време всеки аспект от нашия живот по някакъв метод се движи от данни. От логаритмите, които ни дават персонализирано наличие в интернет, през даването на медицински услуги, та до организирането и провеждането на спортни събития.

Затова и анализаторите на данни имат огромен избор в коя промишлеността да насочат своята експертиза. CEO-то на платформата за разбор на енергийната успеваемост JadeTrack споделя за университета “Расмусен ”: “Чрез обезпечаване на бистрота на анализите на данните за резистентност в целия град, като водно и енергийно ползване, ръководство на отпадъците, преработването и излъчванията, цялото общество може да способства за възстановяване на енергийната успеваемост на локално равнище и ускорение на напъните за противопоставяне на климатичните промени ”.  Най-големият уредник на онлайн покер игри PokerStars разчита на екип от десетки анализатори, с цел да и честността на своята платформа. Световният водач в газираните питиета още през 2015 стартира да изследва потребителските настроения посредством цифрова стратегия за преданост, която събира данни, които оказват помощ на компанията да задържи лидерските си позиции. Има хиляди други образци за значимостта на данните и анализаторите на данни в днешния свят.


Как се става анализатор на данни?
Ако обичате да работите с цифри и статистики, тогава тази работа може да е за вас. Благодарение на интернет е ясно обрисуван методът, по който може да се реализира сходно кариерно развиване. Първо, нужно е придобиването на подобаваща подготовка. Следва намирането на стаж или работа за навлизащи в тази сфера. В следствие идва издигането до по-високи равнища в йерархията. Алтернативни кариерни “маршрути ” са работата на свободна процедура или основаването на личен бизнес.

В кариерата ви е значимо да имате както теоретично схващане за това по какъв начин работи анализът на данни, по този начин и практическо схващане за това по какъв начин се случват нещата. Ще би трябвало да се научите и да работите с избрани стратегии, както и да се напаснете към потребностите на компанията, за която работите.

Едно от най-важните умения е да знаете какви данни биха били потребни за съответната марка, компания, пазар или изследване. Това включва доста повече от извличането на данни от научни публикации или прессъобщения. Някои от най-събираните данни включват информация от изследвания на клиенти, онлайн държание, разбори на уеб страници, както и от изследвания на конкуренцията. 

От значително значение е да говорите с хора, които се занимават с тази специалност и които могат да ви дадат съвет и да ви оказват помощ по пътя ви като . Не разчитайте единствено на личните си познания. Консултацията с някой, който е осведомен с нишата или даже с кариерен съветник може да ви спести време и старания, а и да ви помогне с решението дали тази работа е за вас.

*публикация
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР