Аналитиците на най-голямата швейцарска банка UBS считат, че ръстът в

...
Аналитиците на най-голямата швейцарска банка UBS считат, че ръстът в
Коментари Харесай

Непредсказуемото търсене на iPhone принуждава Apple да търси други източници на доход

Аналитиците на най-голямата швейцарска банка UBS смятат, че растежът в търсенето на смарт телефони и измененията в тримесечните финансови индикатори на Apple стават непредсказуеми. Ето за какво софтуерният колос е по-добре да се концентрира на развиването на своите онлайн услуги.
iPhone носи 70% от прихода на Apple . Но намалелият размер продажби през първото финансово тримесечие на 2018 година може да е доказателство за някои проблеми, които следва да бъдат преодолени.

Първото финансово тримесечие на 2018 година от финансова позиция бе най-хубавото в историята на корпорацията – продадени бяха 77,3 милиона iPhone, 13,2 милиона iPad и 5,1 милиона Mac. Но макар високите финансови резултати, продажбите на iPhone X се оказаха по-ниски от предстоящото.

Във връзка с това UBS се интересува от дълготрайната успеваемост на смарт телефоните на Apple и дали размерът продажби ще нарасне и дали Apple ще предложи още нововъведения.

Според специалистите на банката, бъдещето на Apple като в никакъв случай по-рано зависи от равнището на развиване на онлайн услугите и от продажбите на други артикули. И още, в обещано неотдавна изявление Тим Кук сподели, че само даването на онлайн услуги може да обезпечи на компанията място във Fortune 500.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР