Аналитиците на международната асоциация на мобилните оператори GSMA пресметнаха, че

...
Аналитиците на международната асоциация на мобилните оператори GSMA пресметнаха, че
Коментари Харесай

GSMA: Заради санкциите срещу Huawei Европа ще изгуби $62 милиарда

Аналитиците на интернационалната асоциация на мобилните оператори GSMA пресметнаха, че поради възбраната за закупуване на телекомуникационно съоръжение от китайските компании Европа ще би трябвало да даде спомагателни 55 милиарда евро или 62 милиарда $ за построяването на мобилни мрежи от пето потомство .

Информацията и пресмятанията бяха оповестени от осведомителната организация Reuters. Международната асоциация на GSM операторите (GSMA) съставлява ползите на над 750 огромни мобилни оператори.

Експертите пресметнаха, че тази възбрана ще забави появяването на 5G мрежите в Европа с 18 месеца. А високите разноски са свързани с това, че пазарът на телекомуникационно съоръжение ще стане по-малко конкурентен и цените в тези условия ще се вдигнат.

В средата на месец май тази година американските управляващи прибавиха най-големият в света производител на телекомуникационно съоръжение Huawei в черен лист. По този метод не разрешиха на китайския производител да прави какъвто и да било бизнес с американските компании. Това накара световните софтуерни колоси да пресечен връзките си с Huawei, което неизбежно се отразява на целия 5G пазар.

А в този момент държавното управление на Съединени американски щати стартира да оказва напън върху Европа, която би трябвало да последва образеца на Съединени американски щати. Вашингтон твърди, че оборудването на Huawei може да се употребява от Пекин за шпионаж. Нещо, което Huawei непрестанно отхвърля и показва, че и до през днешния ден няма нито едно доказателство за нещо сходно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР