Аналитичната агенция Brand Finance тълкува стойността на производителите като нетната

...
Аналитичната агенция Brand Finance тълкува стойността на производителите като нетната
Коментари Харесай

Mercedes-Benz изпревари Tesla и си върна позицията на най-скъпата автомобилна марка в света

Аналитичната организация Brand Finance пояснява цената на производителите като чистата икономическа изгода от лицензирането им на свободния пазар. Стойността на марката на пионера в производството на електрически автомобили Tesla е спаднала с 12% до 58,3 милиарда $ през тази година. Спадът се дължи на свадите към Илън Мъск, които се отразиха отрицателно на репутацията на неговата компания.

В същото време цената на марката Mercedes-Benz се е вдигнала с 1% до 59,4 милиарда $. Тя си връща първото място, което загуби от Tesla през предходната година.

10-те най-ценни автомобилни производители за 2024 година

Експертите на Brand Finance считат, че ключът към триумфа на Mercedes-Benz през тази година са умелите ограничения за надзор на разноските и добре създаденият продуктов микс. Всичко това е асъдействало за по-високата облага преди лихви и налози, както и за растежа на приходите. Фокусът върху производството на премиум коли и ванове изигра значима роля за стимулиране на индустриалния мащаб и растежа на приходите на компанията без прекалено разгръщане.

Mercedes-Benz, както и други обичайни европейски автомобилни марки е изправен пред сериозна конкуренция от страна на китайските производители. Да не забравяме и за световния интерес към електрическите транспортни средства, който подтиква вложенията и износа. Стойността на 19 от 22-те китайски автомобилни производители, включени в класацията Brand Finance Automobiles 2024 се е нараснала. Най-значителен е растежът на BYD с 20% до 12,1 милиарда $.

Стойността на Toyota, която заема третото място, остана на равнище от 52,7 милиарда $. Стойността на Porsche се усили от 38,3 на 43,1 милиарда $. Това слага автомобилният производител от Щутгарт на четвъртото място в класацията, което преди този момент беше заето от BMW, чиято цена спадна до 40,1 милиарда $. Значителен скок в цената направи Hyundai, чиято цена се усили от 15,9 на 22,9 милиарда $, заемайки осмото място, и измествайки Ford. Най-скъпата марка измежду производителите на автомобилни съставни елементи е Bosch с оценка от 14,6 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР