Ана, собственик на една от фермите, чиито животни са заразени

...
Ана, собственик на една от фермите, чиито животни са заразени
Коментари Харесай

Фермер: Не разрешавам да се взима втора проба от животните ми

Ана, притежател на една от фермите, чиито животни са инфектирани с чума съобщи изрично, че няма да позволи от животните ѝ да бъде взета втора проба. „ Сигурно няма да разгадаем да бъдат взети втори проби от животните, тъй като още не ми е показан документ с марката на животното, което е с позитивна проба.

Искам този документ да ми се показа, да вляза в стадото и да открия това животно, тъй като съм сигурна, че то е живо и крепко, защото досега няма никакви признаци на заболяването”, сподели тя за „ Здравей, България” по NOVA. В стопанството на Ана и Тошко в село Болярово има 200 овце. „ Аз бях и към момента съм една от протестиращите животновъди. Имам чувството, че съм нарочена.

Не съм съгласна да се избиват здрави животни ”,

безапелационна е Ана.

Порожанов: Оставка няма да подам

Увеличават обезщетенията за умъртвения добитък

Смърт в Странджа, сълзите на баба Дора не трогват БАБХ

А в региона ограниченията за сигурност са засилени. Колите всекидневно биват спирани за инспекции от Полицията и Жандармерията. Извършват се и дезинфекции. „ Засилени са ограниченията за сигурност по отношение на напредването на животни и хора по пътищата в региона, където са регистрирани случаите на чума по животните ", разяснява регионалният шеф на Ямбол Димитър Иванов.

Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди и член на Националния съвещателен съвет по отглеждане на животни към Министерството на земеделието показа: „ Ние останахме шокирани след извършения митинг и решенията, които бяха взети в Министерския съвет”.

Изказването ѝ беше във връзка четирите оставки, които министър председателят Бойко Борисов разпореди в сряда – зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, на шефа на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, на шеф на дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.

Междувременно поради чумата по свинете

на граничния пункт „ Капитан Андреево “ са въведени изключителни ограничения .

Забранен е вносът на артикули, които съдържат свинско месо, осведоми NOVA.

Животновъдите затварят пътища, желаят оставки. Министърът несъгласен

Корнелия Нинова: Спряхме умъртвяването на животни в Шарково

„ Има заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните, съгласно която се правят засилени инспекции на влизащите коли през граничния пункт”, посочи доктор Атанас Атанасов от БАБХ. Стоката на нарушителите ще бъде конфиксувана, а автомобилът на притежателя – дезинфекциран. Подобна процедура ще докара до в допълнение изчакване.

„ Времето за цялата процедура – от идването и обработването на документите до конфискуването на месото, е към 20-30 минути”, сподели още Атанасов. До момента няма случаи на арестувани артикули.



Политологът Антоний Гълъбов и социологът Андрей Райчев също разясниха болестта по животните в Странджа и политическите реакции в тази рецесия. Гълъбов беше безапелационен: „ Достъпът до селата, в които има потвърдено заболели от чума животни, трябваше да бъде изцяло блокиран “.

Според него

умъртвеният поради болестта добитък е трябвало да бъде застрахован, вместо сега стопаните „ да се пазарят за компенсациите, които ще получат” .

Гълъбов подлага на критика и дейностите на президента Румен Радев в разгара на рецесията с чумата. „ Работата на президента не е да върви в Болярово”, безапелационен бе политологът. Той дефинира Радев като „ още един ръководител на несъществуваща опозиционна партия” и съобщи по NOVA, че сходно държание разрушава имиджа на президентската институция.

Той и сътрудника му Андрей Райчев разясниха и свадите в редиците на „ Обединени патриоти “ и ръководещата коалиция. Чуйте какво споделиха специалистите във видеото:



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР