An Englishman, a Scotsman and an Irishman walk into a

...
An Englishman, a Scotsman and an Irishman walk into a
Коментари Харесай

Да разсмееш по-тъжния, или как английският хумор доведе британци в България

An Englishman, a Scotsman and an Irishman walk into a bar. The Englishman wanted to go so they all had to leave.

-Англичанин, шотландец и ирландец влизат в бар. Англичанинът взема решение да си върви, тъй че се постанова другите също да си тръгнат.

Английското възприятие за комизъм е известно в целия свят. А когато е предизвикано от самоирония около Брекзит е още по-разбираемо.

Но по какъв начин една смешка би могла да притегли вниманието на английските жители към България и да им покаже, че има места, разнообразни от тези, които те познават и посещават?

За това описа за " Дневник " изпълнителният шеф на рекламната организация McCann Десислава Олованова, която дружно с екипа си и взаимно с Министерството на туризма се е заела със задачата да показа България на британците по един нетрадиционен метод. Нещото, което им дава късмет да завоюват безвъзмездна екскурзия до страната, е разказването на една смешка.

" Англия е позната с неприятното си време, а тук в България ние можем да предложим противоположното - слънце. Причината да изберем в акцията ни британците да описват смешки беше, че през 2017 година, когато започвахме да я приготвяме, резултати в изследване сочеха българите за една от най-тъжните народи в международен мащаб. Ето за какво искахме те да ни разсмиват, а ние в подмяна да им предложим хубаво време ", изяснява Десислава Олованова.

 Снимката е визия от уеб страницата на акцията The Great Swap.
© McCann

Снимката е визия от уеб страницата на акцията The Great Swap.

Кампанията The Great Swap стартира предходната година и ще завърши на 15 април, когато на лотриен принцип ще бъде изтеглен последният печеливш. Средствата се отпускат по програмата " Развитие на националната туристическа реклама и интернационално съдействие в региона на туризма " на Министерството на туризма.

Олованова споделя, че макар цялостното чувство, че напорът на туристи от Англия е огромен, това напълно не е по този начин - те са съсредоточени в няколко курортни селища. Затова би трябвало да се работи по въпроса по какъв начин те да бъдат привлечени в България тук-там, разнообразни от постоянно посещавания Слънчев бряг.

Така се появява уеб сайтът на играта The big bargain. В няколко поредни стъпки посетителят може да уточни каква екскурзия избира – през лятото или зимата, в града или в курортно населено място, на културна обиколка, празненство отмора или на дегустация на храни и виновност. След няколко кликвания на мишката посетителят би трябвало да опише вица, с който ще взе участие в играта.

" Дори да не завоюва, той към този момент е видял и схванал за България, което е и нашата цел ", споделя Олованова.

След като печелившият бъде изтеглен, организацията провежда лична петдневна екскурзия, като прави последни запитвания и разяснения с него.

Кампанията се оказва много сполучлива – по данни на организацията, в дейния интервал от 15 септември до в този момент уеб страницата са посетили 100 хиляди английски жители, а близо 2 мин. е междинната дълготрайност, в която посетителят се задържа на него - " Това е значителен индикатор, който демонстрира, че сме привлекли вниманието му ", изяснява изпълнителния шеф на рекламната организация.

До този миг България е посетена от 3 двойки, като две от тях са предпочели отмора в София, а една - в Сандански.

Министерството на туризма добавя, че с изключение на играта с шегите начинанието е подплатено с над 150 външни реклами на спирки на градския превоз, вътрешна и печатна реклама и пиар събития и други похвати. Ангажирани са и английски цифрови инфлуенсъри.

Още сходни акции ще се проведат и на други пазари, откакто се направи разбор на рекламните интензивности и данните за посещаване на задгранични туристи в България, оповестиха за " Дневник " от министерството. Рекламни акции на туризма в България се организират също в Германия, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния, Турция, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Франция.

Любопитен факт, на който обръщат внимание създателите на рекламната акция, е, че измежду обичайните британски смешки се появяват и доста за събития, развълнували жителите на Англия на другите времеви стадии от играта - да вземем за пример за Световното състезание по футбол предходната година, или свързани с обратите към Брекзит.

Ето още две от хилядите британски смешки, взели участие в играта:

Why are aliens avoiding the Earth? Bad rating: just one star.
-Защо извънземните заобикалят Земята? Лош рейтинг: единствено една звезда.

What do you call a Brit at the knockout stages of the World Cup? A Referee.
-Как се назовава британец, стигнал до елиминации на Световното състезание по футбол? Рефер.

Как през десетилетията се развиваше туристическият бизнес и кои бяха главните пазари съгласно статистическите данни до 2017 година вижте във видеото от рубриката " С две думи ". Дано с новите тактики картината се промени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР