Амстердам ще стане градът с най-висок туристически данък в ЕС

...
Амстердам ще стане градът с най-висок туристически данък в ЕС
Коментари Харесай

С 12,5 процента Амстердам въвежда най-високия туристически данък в ЕС

Амстердам ще стане градът с най-голям туристически налог в Европейски Съюз от следващата година, заяви основният финансов чиновник на локалната администрация Хестер ван Бюрен, съобщи ДПА.

Градът възнамерява да наложи налог от 12,5 % от цената на хотелската нощувка, а пасажерите на круизни кораби ще заплащат 11 евро на човек, осведоми уеб сайтът " Дъч нюз ".

Като цяло измененията значат, че туристите към този момент ще заплащат на градската хазна приблизително 22 евро на вечер за стая, струваща 175 евро.

Това е четвъртият най-голям туристически налог в света, отбелязва Ван Бюрен.

Местната администрация планираше нарастването на таксата да е по-малко, само че се реши на по-високата ставка след напън от страна на общинския съвет. Градът чака да получи от туристическия налог общо 65 млн. евро следващата година.

Целта, по думите на Ван Бюрен, е по-скоро да се поемат разноските за услуги за локалните поданици, а не толкоз да бъдат обезкуражавани гостите.

Ван Бюрен означи, че е разговаряла с представители на други градове, опитващи да се оправят с напора от туристи, като Венеция и Барселона.

Амстердам чака посетителите му тази година да доближат над 20 милиона, доста от които идват в града единствено за ден.

Нидерландската столица се затруднява да поеме увеличаващия се брой посетители, изключително " нискобюджетните " туристи, които постоянно предизвикват проблеми и обикалят към квартала на алените фенери.

Градът сега ползва огромен пакет ограничения за битка с проблематичните туристи и се зарече да ограничи броя на вътрешните и задгранични гости до 20 милиона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР