Амос Юга е важна част от отбора на ЦСКА през

...
Амос Юга е важна част от отбора на ЦСКА през
Коментари Харесай

Амос Юга пред ТОПСПОРТ: Нормално беше реферът да ме изгони, още по-нормално ЦСКА да победи Левски

Амос Юга е значима част от тима на ЦСКА през този сезон. Новото попълнение на " алените " се аклиматизира бързо в клуба и е водеща фигура в средата на терена. Той беше изпъден с червен картон през второто полувреме на дербито с Левски, само че преди тази обстановка се показа чудесно на терена. Националът на ЦАР рядко приказва пред медиите. До момента, откогато е в ЦСКА, има едно изявление за предаването " Код спорт ". Сега Амос се съгласи да приказва особено за читателите на ТОПСПОРТ .

Амос, беше ли сложен за вас мачът с Левски и заслужена ли е тази победа с 1:0?

- Не, не, не беше тежък мач за ЦСКА. Ние владеехме този дуел и заслужавахме успеха. Доминирахме на терена от началото до края на срещата. Може би в самото начало те имаха някаква мотивация. ЦСКА имаше доста повече обстановки за гол. Много повече. И се радваме, че стигнахме до триумфа и трите точки. Това беше добър свършек на, дръзвам да настоявам, добра футболна година за нас.

Но почитателите ви чакаха по-изразителна победа...

- Да, по този начин беше. Но, след моето изпъждане, даже с човек по-малко ЦСКА контролираше играта. Беше най-нормалното нещо да спечелим този мач с Левски. Ок, единствено с 1:0, само че значимото е, че точките са в актива ни и продължаваме да гоним задачите си.

През първото полувреме ударите бяха 7 за ЦСКА и нито един за Левски.

- Да, тъкмо за това приказвам! Ние бяхме преобладаващият тим от първия съдийски сигнал. През първото полувреме имахме толкоз доста положения, че можеше да водим най-малко с 3:0. Тиаго пропусна дузпа, случва се. След аления картон и за момент не се видя Левски да е по-добър, да направи сериозен напън и да ни затрудни с нещо. ЦСКА победи другия тим по естествен метод. И изцяло справедливо.
 Снимка 510462
Източник:

Правилно ли беше изпъден от терена?

- При първия ми жълт картон няма по какъв начин да имам искания към съдията. Съперникът ме ритна откъм гърба, само че реагирах малко бурно. Трябва да се притежавам на терена. Това го регистрирам като моя неточност. Нямам искания и за изгонването ми. Играчът на Левски беше на земята. Ритнах го... Нормално, откакто имах един жълт картон да ми покаже втори.

Как се чувстваш в ЦСКА?

- Много съм благополучен тук. Играя всеки мач. Треньорът е добър експерт, разчита на мен. Всички в клуба са положителни хора. Моите съотборници са отлични футболисти. Това ми е работата. Тук съм да дам най-хубавото от себе си. Към момента съм удовлетворен от представянето си. Надявам се през втората половина от сезона да спечелим доста повече мачове и да станем първенци. Тук съм за купата.

Авансът на Лудогорец елементарен ли е за наваксване?

- Лудогорец към момента е първенецът. Колко трофеи са спечелили, девет подред?

Точно по този начин.

- Ами, значи е време да ги опрем до стената. И да им вземем купата. Това е задачата на всеки в ЦСКА. Знам, че купата е чакана от почитателите ни дълго време. Надявам се тъкмо ние да сме хората, които ще я върнем на тима с най-вече първи места в България.
 Снимка 510461
Източник:

Вече всичко наред ли е с Юнус Санкаре?

- Няма никакви проблеми със Санкаре. Това е футболът. Понякога има такива реакции. Нормално е. Винаги в спорта има такива обстановки, само че те бързо се не помнят. Виждате - той също се пробва да даде най-хубавото за тима.

Кой мач е най-запомнящ се за теб досега?

- Победите над Базел и Рома, над БАТЕ преди този момент. Всеки триумф е значим, само че не всеки ден може да победиш противници от ранга на Рома.

Какво си пожелаваш за 2021-а година?

- Да сме здрави, всички! Да радваме почитателите си с победи и добра игра. И, нека, да станем първенци в края на сезона.
 ЦСКА победи Левски с 1:0
Слаб Левски не взе даже точка от ЦСКА с човек повече на терена

Михайлов избави дузпа на Тиаго
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР