аместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов отхвърли твърдението,

...
аместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов отхвърли твърдението,
Коментари Харесай

Русия: Не изпращаме военни в ЦАР, бяха си там

аместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов отхвърли изказванието, че страната е изпратила войски в Централноафриканската република след хипотетичния опит за прелом там.

"Ние не изпращаме войски, съобразяваме се с всички резолюции на Организация на обединените нации, " цитира организация "Интерфакс " думите на Богданов.



Правителството на ЦАР съобщи по-рано в понеделник, че Русия, дружно с Руанда, са изпратили стотици бойци, откакто три размирен групи оповестиха съставяне на обща мощ и започнаха да настъпват към столицата Банги.

Бодганов отхвърли Русия да праща войски в ЦАР, само че означи, че преди този момент е командировала военни инструктори според съглашение за съдействие.

"Значи нашите хора са там, естествено ", добави той.

Заместник-министърът на външните работи на Русия сподели още, че президентските избори в ЦАР ще се проведат, както е планувано на 27 декември, макар че "разрушителните сили " се пробват да попречат това да се случи.



През последните години Русия се стреми да усили въздействието си в Африка. В ЦАР Москва води дипломатическа и финансова политика от 2018 година в подмяна на огромни отстъпки на съветски компании за употреба на потребни изкопаеми, изключително злато и диаманти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР