Американците са върнали закупени стоки на стойност 743 милиарда долара

...
Американците са върнали закупени стоки на стойност 743 милиарда долара
Коментари Харесай

Загубите на търговците от измами с връщане на стоки в САЩ възлизат на $101 милиарда

Американците са върнали закупени артикули на стойност 743 милиарда $ през 2023 година, което е към 14,5% от всички покупки на дребно, демонстрира отчет на Националната федерация на дребно (NRF).

Според NRF за всеки 1 милиард $ продажби търговците на дребно получават приблизително 145 милиона $ облага. В онлайн сегмента делът е още по-висок - 17,6%, или общо $247 милиарда. Федерацията отбелязва, че заради промени в методологията тазгодишният резултат не може да бъде сравним с цифрите за 2022 година.

" Търговците на дребно не престават да тестват и ползват нови способи за минимизиране на загубите от връщания, като в същото време усъвършенстват преживяването на клиентите ", сподели Марк Матюс, изпълнителен шеф по изследванията в NRF. " По-специално, те дават по-подробни описания на размерите и параметрите на продуктите в своите онлайн магазини, и те също изискват разписки за връщане. "

Загубите на търговците на дребно от измами с връщане на артикули през миналата година възлизат на $101 милиарда.Приблизително половината от всички загуби са породени от връщане на употребявани и годни за обслужване артикули, а други 44% от връщане на откраднати продукти. Около 20% от респондентите измежду търговците на дребно означават, че са се сблъсквали с дейностите на проведени групи от измамници.

Най-активният интервал на продажби в Съединени американски щати е зимният празничен сезон - месеците ноември и декември. Търговците на дребно обаче чакат единствено леко нарастване на възвръщаемостта през този интервал спрямо останалата част от годината до 15,4%. В същото време противозаконните връщания могат да възлизат на 25 милиарда $ или 16,5% от всички продажби, които клиентите връщат в магазините.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР