Американците са похарчили рекордните 7,4 млрд. долара онлайн през Черния

...
Американците са похарчили рекордните 7,4 млрд. долара онлайн през Черния
Коментари Харесай

Американците са похарчили рекордните 7,4 млрд. долара на Черния петък

Американците са похарчили рекордните 7,4 милиарда $ онлайн през Черния петък, регистрира компанията за пазарни разбори Адоби аналитикс (Adobe Analytics), представена от международните организации, предава Българска телеграфна агенция.

Това е исторически връх за покупките, направени в Съединени американски щати на този ден през интернет платформи, отбелязва ДПА.

Петъкът след Деня на благодарността обичайно дава началото на интервала на празничните покупки и е белязан от огромни понижения в комерсиалната мрежа. Той е следван през последните години от взрив на продажбите през интернет в понеделника след празничния уикенд - така наречен Кибер понеделник.

Обемът на онлайн търговията в петъчния ден, 29 ноември, е с едвам 500 млн. $ под разноските за извършване на покупки в мрежата на Кибер понеделника предходната година.

Интернет продажбите през Черния петък са скочили с 20 % по отношение на 2018 година.

За правене на статистиката Адоби регистрира преводите, направени в 80 от 100-те водещи онлайн магазина в Съединени американски щати.

Сред най-купуваните артикули са били миникуклите ЛОЛ Изненада (LOL Surprise), тематични продукти с героите от кино лентата " Замръзналото кралство 2 ", играта ФИФА 20 (FIFA 20) и игровите конзоли Нинтендо (Nintendo).

Анализаторите предвиждат, че върхът ще бъде надминат на следващия ден, на Кибер понеделника, когато потребителите ще похарчат 9,4 милиарда $.

Националната федерация на търговците на дребно в Съединени американски щати чака 69 милиона консуматори да се възползват от разпродажбите в интернет на следващия ден.

Тълпите, които обичайно изпълват комерсиалните центрове на Черния петък, понижават, защото от ден на ден хора избират да търсят преференциални покупки през смарт телефоните или компютрите си. Продажбите във физическите магазини в петък са намалели с 6,2 %, сочат първични данни на ШопърТрак (ShopperTrak).

Онлайн продажбите в Деня на благодарността са достигнали рекордните 4,4 милиарда $, което е покачване с 20% по отношение на предходната година. Близо половината от тези покупки са направени през мобилни устройства. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР