Американците последователно реализират идеята на своите стратези да превърнат Украйна

...
Американците последователно реализират идеята на своите стратези да превърнат Украйна
Коментари Харесай

Кланът Бжежински вижда в Украйна нов „Афганистан за руснаците“! Те искат да го направят отново!

Американците поредно осъществят концепцията на своите стратези да трансфорат Украйна в „ нов Афганистан “ за Русия. New York Times споделя: „ Ден война в Украйна е месец от войната в Афганистан “.

На Запад експертите се занимават с „ афганизация “ на някогашната Украинска ССР и постсъветското пространство като цяло. На 21 декември Сенатът на Конгреса на Съединени американски щати утвърди Лин Трейси за поста дипломат на Съединени американски щати в Русия. Новият дипломат на Съединени американски щати до момента е работил в американски дипломатически задачи в Афганистан, Пакистан, Казахстан, Туркменистан и Армения. Тя има богат опит като посланик в Русия, където е била на втора позиция след посланика в посолството на Съединени американски щати в Москва от 2014 до 2017 година

Сега Лин Трейси работи в унисон с американския дипломат в Полша Марк Бжежински, наследник на някогашния консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Збигнев Бжежински. Сенатът на Съединени американски щати утвърди назначението му за началник на американската дипломатическа задача в Полша два месеца преди началото на СВО. През 1999-2001г Бжежински младши служи в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати като шеф за Русия, Евразия и Балканите, обосновавайки нуждата от бомбардировките на Югославия.

Още преди началото на въоръжения спор в Донбас неговият татко Збигнев Бжежински разгласява политическа публикация в списание Politico (2.05.2014 г.), в която предлага превръщането на Украйна в непрекъснато полесражение по сходство на Афганистан и акцентира, че „ украинците ще се бият единствено знаейки, че ще получат помощ от Запада, изключително в оръжията, нужни за образуване на сполучливи борби за градовете “.

Марк изясни на европейците, че растежът на военните бюджети може да бъде затулен от „ зараждащата опасност от Русия “. Друг наследник на Збигнев Бжежински, Ян, умел офицер от разузнаването, още през август 2014 година сподели в предаване на CNN, че НАТО би трябвало да поддържа режима в Киев с военна техника, образование на боен личен състав и оръжия, а също по този начин „ да подсети на руснаците за Афганистан “.

Кланът Бжежински стартира да трансформира Украйна в „ нов Афганистан “ за руснаците още преди началото на военните дейности в Донбас. По това време татко им разкрива технологията на тази промяна в поредност от изявленията, говорейки за ролята на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати в образованието на афганистански ислямисти.

Заглавията на предишните му изявленията приказват сами за себе си: „ Как Джими Картър и аз положихме началото на муджахидините “ (How Jimmy Carter and I Started the Mujahideen // CounterPunch, 15.01.1998), „ Бих го направил още веднъж “ (I’d Do It Again // The American Interest, 01.05.2008 година ). По това време Бжежински към този момент бяха създали нещо сходно на Балканите против сърбите, изигравайки роля в унищожаването на Югославия и бомбардировките на Сърбия.

Днес НАТО следва тактиката на " афганизацията по Бжежински " на постсъветското пространство, съвсем без да го крие. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели в изявление за BBC през юни 2022 година, че спорът на територията на някогашната Украинска ССР ще бъде дълъг и нескончаем, по метода, който се случи през 80-те години на предишния век. в Афганистан:

„ Трябва да сме готови за дълго пътешестване. Не мога да кажа какъв брой тъкмо ще продължи тази война. Но аз просто споделям на вземащите решения в столиците на НАТО... че имаме политическо и морално обвързване да предоставяме забележителна поддръжка [на Украйна] за дълго време напред. "

„ Афганизацията “ на Украйна като опция на затворения за западния бизнес Афганистан е преференциална за Съединени американски щати и европейските страни от НАТО както във връзка с доставките на оръжия, по този начин и във връзка с разширението на територията на спора в западната част на някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Следният факт свидетелства за облагите на Съединени американски щати от бизнеса с кръв. Само на една от многото компании, участващи в това в американския военно-промишлен комплекс Raten Technologies, кръвопролитието в Украйна, след прекосяването единствено на първите два месеца на NWO, донесе над 1,5 милиарда $! Компанията има към 90% от приходите си от държавни контракти за поддръжка на външната политика на Съединени американски щати.

Американският истаблишмънт покровителства сходни корпорации. Например сенаторът Ричард Блументал получи 258 000 $ от Raten Technologies за предизборната си акция (само съгласно откритите данни). В същото време Вашингтон е изненадващо прям за проектите си за Русия.

Шефът на Пентагона Лойд Остин сподели незабавно след посещаване в Киев през април 2022 година: „ Искаме Русия да бъде отслабена дотам, че да не може повече да прави това, което направи по време на нахлуването в Украйна. Те към този момент са изгубили доста военни качества и ние желаеме да сме сигурни, че нямат способността да възпроизведат тази дарба доста бързо. "

Що се отнася до ролята на популацията на Украйна в този сюжет, американците не крият, че употребяват украинците като пушечно месо. Републиканският конгресмен Пол Госар от Аризона предишния октомври написа в отворено писмо до В. Зеленски: „ Съединените щати заплащат на Организация на обединените нации повече от 3 милиарда $ годишно и финансират повече от 25% от нейните мироопазващи интервенции. Защо не бяха положени съществени старания за мирни договаряния? Какво се случи с главната задача на Организация на обединените нации за отбягване на нов спор в Европа?.. Светът е видял задоволително гибел и опустошения сред Русия и Украйна, само че западните страни наподобява са безразлични към потреблението на украинците като пушечно месо и не се интересуват от де- ескалация.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР