Американското правителство въвежда визови ограничения срещу украинския бизнесмен Игор Коломойски,

...
Американското правителство въвежда визови ограничения срещу украинския бизнесмен Игор Коломойски,
Коментари Харесай

САЩ наказаха украинския олигарх Игор Коломойски и семейството му

Американското държавно управление вкарва визови ограничавания против украинския предприемач Игор Коломойски, брачната половинка му, сина и щерка му. Това се споделя в документално изказване, оповестено в петък от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и представено от.
Още по тематиката
От изказването оказва се, че ограничаващи ограничения се ползват против " олигарха и някогашното украинско длъжностно лице Игор Коломойски " за присъединяване му в огромна корупция. Като губернатор на област Днепропетровск през 2014-2015 година Коломойски, съгласно Държавния департамент, " е взел участие в актове на корупция, които подкопават доверието на обществото в демократичните институции на държавното управление в Украйна ", употребява своето " политическо въздействие и публични пълномощия " за персонална полза.

Както е посочено в изказването на Блинкън, ограничавания се вкарват освен против Коломойски, само че и против брачната половинка му Ирина, щерка му Анжелика и сина му Григорий (последният в документа е наименуван Израел Цви). Мерките, подхванати от американските управляващи, на процедура значат, че на Коломойски и членовете на фамилията му " е отказано правото да влизат в Съединени американски щати ", изяснява Блинкън.

Американският държавен секретар акцентира, че решението за налагане на наказания против Коломойски и членовете на фамилията му отразява уговорката на Съединени американски щати да поддържат промените в украинския политически, стопански и правосъден бранш, защото те са основни за придвижването на Киев по евроатлантическия път.

" Съединени американски щати не престават да застават паралелно до всички украинци, чиято активност тласка промените напред ", твърди Блинкън. Той също по този начин предизвестява, че Държавният департамент на Съединени американски щати ще продължи да употребява пълномощията си за гонене на корумпирани чиновници " в района и по света ".

В края на 2020 година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изиска конфискацията на офис постройка в Кливланд, щата Охайо, която съгласно ведомството е добита със средства, нелегално изтеглени от украинската Приватбанк от някогашните й най-големи акционери Игор Коломойски и Генадий Боголюбов.

Съответна искова молба е подадена във федералния съд за Южния окръг на Флорида. Както следва от документа, става дума за 22-етажна офис постройка. Според американските управляващи парцелът е добит взаимно от Коломойски, Боголюбов и редица други лица през 2008 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР