Американското правителство официално изпрати до Конгреса списък с технически указания

...
Американското правителство официално изпрати до Конгреса списък с технически указания
Коментари Харесай

Тръмп нареди ограничения, с които засяга руски компании като Калашников

Американското държавно управление публично изпрати до Конгреса лист с механически инструкции за налагане на наказания, касаещи 39 съветски компании – 33 оръжейни и 6 разследващи, съобщи телевизия ABC. Санкциите са резултат от признатото ново законодателство от Съединени американски щати за налагане на ограничавания върху Русия, Иран и Северна Корея.
Според в. The New York Times, измежду фирмите, върху които ще бъдат наложени ограничавания, е и " Калашников “. В листата е също и производителят на самолетите " Сухой " и " Туполев ", както и главният съветски експортьор на оръжие " Рособоронекспорт " .
Представители на американското държавно управление обаче споделят, че този лист не е документ за дефинитивно налагане на наказания, а по-скоро оценката на държавното управление на Съединени американски щати за организации и хора, " които работят за или от името на отбранителния и разследващия бранш на Руската федерация ". Съгласно закона в Съединени американски щати обаче, всеки американски жител или всяка компания с активност в Съединените щати може да се окаже обект на наказания от страна на американската страна.
Освен това, американското държавно управление дефинира с техническите инструкции, че случаите на " значима транзакция ", при които сигурно ще бъдат налагани наказания, ще се правят оценка и по тях ще се вземат решения самостоятелно т.е. случай по случай. Става въпрос за " значима " от позиция на отражението върху националната сигурност на Съединени американски щати и съветските оръжейни компании и разследващи организации. Това дава опция да бъде оспорено, че дадена договорка или транзакция е " значима ".
Всъщност, администрацията на Тръмп закъсня със листата с механически инструкции, който трябваше да внесе четири седмици след приемането на законодателството за допустимо налагане на нови наказания против Русия, Иран и КНДР. Американското държавно управление обаче се оправда, че става въпрос за комплициран развой и е трябвало да бъдат ясно изяснени в кои случаи има санкции и какви са следствията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР