Американското правителство обяви извънредно положение, след като най-големият тръбопровод за

...
Американското правителство обяви извънредно положение, след като най-големият тръбопровод за
Коментари Харесай

Кибертерористи спряха най-големият тръбопровод за горива в САЩ

Американското държавно управление разгласи изключително състояние, откакто най-големият водопровод за гориво в Съединени американски щати беше ударен от кибер-атака, кодирала компютърните системи, съобщи Би Би Си.

Тръбопроводът " Колониал " придвижва 2,5 милиона барела дневно - 45% от доставките на дизелово гориво, бензин и керосин към Източното крайбрежие.

В петък работата му беше изцяло разрушена от кибер-престъпна тайфа за приемане на откуп.

Според специалисти поради изключителното състояние цените на горивата евентуално ще се покачат с 2-3%, само че въздействието ще бъде доста по-лошо, в случай че рецесията продължи по-дълго.

Множество източници потвърдиха, че офанзивата е породена от кибер-престъпници с името „ Тъмна страна ”, която е криптирала 100 GB данни. Престъпниците са поискали откуп, с цел да не пуснат данните в интернет.

Правоприлагащите органи, специалисти по киберсигурност и Министерството на енергетиката работят за възобновяване на услугата.

Извънредното състояние разрешава горивата да се транспортират до Източното крайбрежие с танкери, само че това не би покрило потенциала на тръбопровода.

Независимият анализатор на петролния пазар Гаурав Шарма съобщи пред Би Би Си, че в рафинериите в Тексас в този момент има големи количества гориво.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР