Американското правителство е разбило китайска хакерска мрежа, насочила действията си

...
Американското правителство е разбило китайска хакерска мрежа, насочила действията си
Коментари Харесай

САЩ разбиха китайска хакерска група

Американското държавно управление е разрушило китайска хакерска мрежа, насочила дейностите си към сериозна инфраструктура, заяви Ройтерс.

Агенцията напомня, че през последните месеци Съединени американски щати стартира интервенция за битка с необятно публикуваната кибер група, която сполучливо засегна хиляди свързани с интернет устройства. Изданието се базира на информация от двама западни специалисти в региона на сигурността и едно лице, осведомено с въпроса.

Според източниците Министерството на правораздаването и Федералното бюро за следствие желаеха и получиха законово позволение да деактивират отдалечено китайската хакерска акция.

Една от аргументите администрацията на Байдън да се концентрира съществено върху киберпрестъпността е, че офанзивите биха могли да повлияят върху изборния развой през ноември.

Известна като Volt Typhoon, злонамерената кибердейност е алармирала чиновниците на разузнаването, които настояват, че тя е част от по-голямо изпитание за компрометиране на западната сериозна инфраструктура, в това число военноморски пристанища, снабдители на интернет услуги и комунални услуги.

Според специалисти, такива пробиви могат да разрешат на Китай да наруши отдалечено работата на значими уреди в Индо-тихоокеанския район, които под някаква форма подкрепят или обслужват военните интервенции на Съединени американски щати.

Говорител на министерството на правораздаването е отказал коментар.

Когато западните страни за първи път предизвестиха за Volt Typhoon през май предходната година, говорителката на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че изказванията за хакерската офанзива са " групова дезинформационна акция " от страна на страните от " Пет очи " - отпратка към самодейността за продан на разследваща информация сред Съединени американски щати, Канада, Зеландия, Австралия и Англия.

Известно е, че Volt Typhoon действа, като поема надзор върху разнообразни свързани устройства, да вземем за пример рутери, модеми и даже свързани към интернет охранителни камери. В тази мрежа, известна като " ботнет ", устройствата се координират и ръководят от човек или група, прецизира Reuters. Китайските хакери поемат контрола да вземем за пример, на охранителна камера. Впоследствие употребяват географското й състояние, с цел да се доберат до същинската цел. Според осведомен с региона източник, неутрализирането на офанзивата е мъчно, защото инженерите улавят " естествена активност " на консуматор, намиращ се наоколо до задачата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР