Американското министерство на финансите наложи санкции срещу физически лица и

...
Американското министерство на финансите наложи санкции срещу физически лица и
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на лица и компании, генерирали приходи за правителството на Северна Корея

Американското министерство на финансите наложи наказания против физически лица и компании, упрекнати в нелегално генериране на доходи за държавното управление на Северна Корея, оповестява Българска телеграфна агенция.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към финансовото министерство глоби комерсиалната корпорация " Чилсон " (Chilsong Trading Corporation), която съгласно Съединени американски щати е употребена от Северна Корея за придобиване на задгранична валута, която и за събиране на разследваща информация.

В черния лист е включена и комерсиалната корпорация " Кореа Паеко " (Korea Paekho Trading Corporation), която е упрекната, че е събирала средства за севернокорейското държавно управление от 80-те години насам посредством планове в региона на изкуството и строителството, осъществени в Близкия изток и Африка. 

Съединени американски щати са наложили наказания и на две физически лица – Хван Кил-су и Пак Хва-сон. Според американското министерство на финансите те са помагали на управляващите в Пхенян да генерират доходи като са основали компания с името " Конго аконде " в Демократична република Конго, чиито доходи са идвали от строителни планове. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР