Американският визионер и милиардер Илън Мъск заяви в своята страница

...
Американският визионер и милиардер Илън Мъск заяви в своята страница
Коментари Харесай

Ето какво отговори Илън Мъск за създаването на руската ракета Амур-СПГ с възможност за 100 повторни използвания

Американският визионер и милиардер Илън Мъск съобщи в своята страница в обществената мрежа Х, че с неспокойствие чака първото изстрелване на съветската ракета за неведнъж потребление Амур-СПГ.

„ Нямам самообладание! Не знам дали ще дочакам! “ – възкликва Мъск, разяснявайки обявата на журналиста Ерик Бергер.

Да напомним, че в този материал Роскосмос разгласи опцията за най-малко 50. Ако не и за над 100 изстрелвания на една ракета Амур-СПГ.

Той разяснява въпросната публикация, в която се споделя, че новата съветска ракета ще засрами ракетата Falcon 9. При това във връзка с повторното потребление на първите степени.

Мъск отговори с фразата „ Bring it on “. Това в тази ситуация (на жаргон) значи, че е подготвен да се надпреварва до дъно с руснаците в това самобитно съревнование.

Да напомним, че единствено преди ден SpaceX заяви, че една и съща степен на ракетата Falcon 9 е направила сполучливо 20 излитания и кацания. Това е исторически връх. В същото време съгласно Юрий Борисов, общоприет шеф на Роскосмос, многообещаващата съветска ракета за многократна приложимост Амур-СПГ може да бъде употребена до 100 пъти.

Само че първото изстрелване на ракетата за многократна приложимост Амур-СПГ е планувано за 2030 година Дотогава въобще не е известно какви върхове ще сложи SpaceX.

Що се отнася до ракетата „ Амур-СПГ “, където СПГ значи горивото сбит природен газ, тя си остава ракета на хартия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР