Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото

...
Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото
Коментари Харесай

Надал със сензационна загуба на US Open, американец го лиши от №1 в света

Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото състезание на Съединени американски щати с 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 на осминафиналите. Мачът продължи 3 часа и половина, като американецът го затвори при втория си мачбол. По този метод той лиши поставения под номер 2 в схемата на шампионата от това да се завърне като №1 в международната класация. За това на Рафа му трябваше единствено да се класира за четвъртфиналите, като в същото време Каспер Рууд и Карлос Алкарас да не се класират на край или завоюват шампионата.

Така за първи път през годината Рафаел Надал, който преследваше рекордна 23-а купа от Големия шлем бе надвит в огромен шампионат. Той отпадна и преди полуфиналите на " Уимбълдън ", само че там се отхвърли поради разкъсан мускул на корема.

" Дори не знам какво да кажа сега. Аз съм повече от благополучен, съвсем експлодирам в сълзи ", сподели след мача Тиафо.
" Не мога да допускам. Той несъмнено е един от най-великите на всички времена. Аз играх необикновен тенис, само че не знам по какъв начин това се случи ", добави той.

В същото време Надал сервираше неприятно и нямаше положителни ретури - нещо изцяло нетипично за него. Испанецът направи 9 двойни неточности, като направи и единствено 33 печеливши удари против 48 за американеца.

С триумфа Тиафо прекъсна и серията на Надал от 17 следващи шампионата от Големия шлем, в които се класира най-малко за четвъртфинал.

" Той игра добре, правеше доста неща на корта. Аз също имаш своите шансове, желаех да бъде на четвъртфинал, само че за това би трябвало да играя по-добре ", призна след загубата 36-годишният Надал.

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе против руснака Алексей Рубльов, който реализира чиста победа против британеца Камерън Нори.

В различен мач италианецът Яник Синер завоюва трагично против беларусина Иля Ивашка с 6:1, 5:7, 2:6, 6:4, 6:3 за близо 3 часа и 50 минути. Това беше мач с доста обрати, в който Синер направи цели 12 пробива против 8 на достойния си противник. Италианецът се наложи поради по-стабилната си игра в края, както и точките си на втори сервис и при ретурите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР