Американският телекомуникационен гигант AT&T може скоро да отказва интернет услуги

...
Американският телекомуникационен гигант AT&T може скоро да отказва интернет услуги
Коментари Харесай

Американски оператор ще отказва интернет достъп на пирати

Американският телекомуникационен колос AT&T може скоро да отхвърля интернет услуги от всевъзможен тип на консуматори, които неведнъж са уличавани в интернет пиратство.
Ако даден клиент натрупа избран брой предизвестия – към този момент девет – че смъква нелегално наличие онлайн, той ще бъде отсечен напълно от международната компютърна мрежа. AT&T има намерение да наложи първите санкции на най-малко дузина консуматори до броени дни.

Това ще е значима крачка за оператора и снабдител на интернет, който от предходната година има лични правила за битка с пиратството, откакто опитът на промишлеността да сътвори доброволна рамка за справяне с казуса в лицето на Copyright Alert System се провали.

„Когато предизвестията и опитите да разбираем на клиентите, че това което вършат, е неправилно, се провалят, остава единствено да спрем напълно достъпа до интернет“, споделя компанията.

При използването на крайната мярка тя ще употребява сигнали, подадени от НПО-та и носители на авторски права, които са открили шерването и свалянето на предпазено наличие. С това AT&T ще стане първият американски оператор, който стопира напълно интернет достъпа на „хроничните“ пирати.

По данни на Sandvine от октомври 2018 година, торент трафикът в Съединени американски щати е на второ място в света по нарастване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР