Американският телеком Comcast отправи официална оферта от 22 млрд. паунда

...
Американският телеком Comcast отправи официална оферта от 22 млрд. паунда
Коментари Харесай

Comcast хвърли ръкавицата, войната на наддаване за Sky е все по-близо

Американският телеком Comcast насочи публична оферта от 22 милиарда паунда (30.7 милиарда долара) за Sky, хвърляйки ръкавицата на 21st Century Fox на Рупърт Мърдок и колоса в развлекателния бизнес Walt Disney Co., което в допълнение заплита борба за най-големия английски ефирен оператор.

Независимите членове на борда на Sky приветстваха предлагането и обявиха, че отдръпват рекомендацията си акционерите да одобряват офертата на Fox. Comcast предлага по 12.50 паунда за акция, като договорката ще бъде платена напълно в брой. Офертата е с 16% по-висока от тази на Fox, която дава по 10.75 паунда на акция.

 Comcast предлага $31 милиарда за Sky
Най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати предлага $31 милиарда за Sky

Телекомът може да надцака Fox и Disney

Медийният магнат Мърдок би трябвало да реши дали да усили предлагането на Fox, с цел да отблъсне предизвикването на Comcast, което ще ускори риска от война в наддаването. Fox, която към този момент има 39% дял от Sky, възнамерява да продаде малкия екран на Disney като част от сливането за 52.4 милиарда $, оповестено през декември.

Компанията на Мърдок удостовери желанието си да купи Sky и " обмисля опциите си ". Тя обаче има съществени проблеми с регулаторите във Англия, което забави покупката на Sky, оповестена за пръв път през декември 2016 година

 Disney е подготвена да купи Sky във все по-объркана договорка
Disney е подготвена да купи Sky във все по-объркана договорка

Основният въпрос е ще спечелили ли на своя страна Мърдок английските регулатори?

Инвеститорите също чакат тежка и продължителна борба за английския ефирен оператор. " Това може да провокира война в наддаването. Сега имаме публично предложение, вместо просто предложение. На тези равнища Sky е безвъзмезден залог нагоре ", съобщи Алекс ДеГруте, медиен анализатор в Cenkos Securities.

Comcast чака договорката за Sky да генерира годишни синергии от към 500 млн. $ посредством композиция от нараснали доходи и периодически икономии на разноски.

 Колко ще коства и какво ще донесе на Disney мегасделката за 21st Century Fox? Обновена
Колко ще коства и какво ще донесе на Disney мегасделката за 21st Century Fox?

Развлекателният колос ще ускори превъзходството си на огромния и дребния екран

" Отдавна имаме вяра, че Sky е изключителна компания и ще пасне ужасно на Comcast. Надяваме се, че самостоятелната комисия на шефовете на Sky ще предложи нашата по-добра парична оферта ", сподели изпълнителният шеф на телекома Брайън Робъртс.

Придобиването на Sky ще усили способността на Comcast да влага в качеството на стратегиите, нововъведения и доста ще разшири интернационалния му отпечатък. Около 1/4 от продажбите на Comcast ще идват от чужбина след сполучливото придобиване на Sky, спрямо 9% сега.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР