Американският технологичен гигант Meta се включи в надпреварата от областта

...
Американският технологичен гигант Meta се включи в надпреварата от областта
Коментари Харесай

Meta тества генеративен ИИ за създаване на реклами

Американският софтуерен колос Meta се включи в конкуренцията от региона на генеративния ИИ, като разгласи в четвъртък, че стартира тестване на рекламни принадлежности, основани на логаритми с изкуствен интелект. Съдейки по представянето на компанията, такива принадлежности могат да основават наличие като фонови изображения за рекламираните артикули и разновидности на реклами.

Според Reuters, определена група рекламодатели ще бъдат поканени да опитват с новия инструмент в тестов уебсайт, наименуван AI ​​Sandbox, заяви Meta по време на конференция в Ню Йорк.

Представители на компанията отхвърлиха да кажат какъв брой тъкмо рекламодатели ще имат достъп до създадените принадлежности, макар че споделиха, че към този момент става дума за дребна група. Според тях, Meta възнамерява да даде достъп до най-новото си решение на повече рекламодатели през юли, а по-късно тази година ще интегрира изцяло някои от функционалностите в обществените рекламни принадлежности.

Всъщност, това е първият обществен опит на притежателите на Фейсбук и Instagram да показват артикули, които употребяват генеративни ИИ технологии, които проучват големи количества данни за основаване на ново наличие – от текстове и изображения до програмен код.

Инвестициите се изсипват в промишлеността, откогато стартъпа OpenAI, подсилен от Microsoft, предходната есен пусна извънредно ефикасния чатбот ChatGPT.

Анонсът на Meta се състоя ден откакто един от главните му съперници на рекламния пазар, Гугъл, анонсира началото на всеобщото консолидиране на ИИ технологиите в търсачката, електронната поща и другите фирмени артикули. Фактът, че Гугъл ще даде на рекламодателите средства за основаване на онлайн-реклами благодарение на ИИ, беше обявено още през април.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР