Американският технологичен гигант Google ще открие изследователски център за изкуствен

...
Американският технологичен гигант Google ще открие изследователски център за изкуствен
Коментари Харесай

Google открива изследователски център за ИИ в Париж

Американският софтуерен колос Гугъл ще открие проучвателен център за изкуствен интелект в Париж, заяви френското държавно управление. Това е част от наклонността огромните софтуерни компании да базират екипи в европейски центрове, съобщи Агенция Франс Прес.


През последните години Гугъл влага в инженерното си оборудване в Цюрих, където се намират и екипи на Meta, Apple и Microsoft, фокусирани върху ИИ.

Amazon, различен огромен състезател в региона на проучванията на ИИ, има екипи, основани на няколко места в Германия и Англия.

ИИ обгръща необятен набор от технологии, основани на логаритми и обработка на огромни размери от данни, които оказват помощ за развиването на всичко - от онлайн рекламата до камерите на смарт телефоните.

Според изказване, оповестено от Министерството на финансите на Франция, новият институт на Гугъл ще одобри най-малко 300 откриватели във френската столица.

" Инвестицията на Гугъл във Франция още един път демонстрира какъв брой привлекателни са Франция и Европа за софтуерните компании, изключително в региона на изкуствения разсъдък ", се споделя в изказването.

Френската столица от дълго време се стреми да бъде считана за авангарден център за софтуерни компании, а Meta сътвори там проучвателен екип за изкуствен интелект през 2015 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР