Американският технологичен гигант Google обяви, че отваря нов офис в

...
Американският технологичен гигант Google обяви, че отваря нов офис в
Коментари Харесай

Google разширява бизнеса си в Румъния

Американският софтуерен колос Гугъл разгласи, че отваря нов офис в румънската столица Букурещ. По този метод екипът на компанията в северната ни съседка ще се усили до 350 индивида. Новият център има потенциал от 50 работни места.

Новият офис ще се занимава с използване на тактиката на Гугъл в страната, определяне на бизнес партньорства с локални компании. Освен това ще се правят действия и в областта на връзките и продажбите на реклама. До момента активността на румънския пазар се управляваше през офиса на Гугъл в Ирландия.

Румънското отделение ще се ръководи от Дан Булуцеа, който до преди този момент беше районен шеф за Азиатско-Тихоокеанския район с сектор придобиване на клиенти.
Реклама
Американската компания към този момент пусна артикули и рекламни услуги за румънски консуматори, само че без да има формален офис в страната. Компанията започва търсачката Гугъл.ro, Гугъл Maps, Гугъл Apps, Гугъл Translate, AdWords и AdSense, наред с други.

До момента румънските действия на компанията обхващаха планиране и създаване на планове, свързани със здравословни услуги на портативни устройства, потребителските услуги на Fitbit, проучвания и решения за облачна инфраструктура. След придобиването на американската компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit и консолидираното й в локалния екип при започване на 2021 година Румъния стана най-големият център за разработка на носими устройства на Гугъл в Европа, Близкия изток и Африка.

Инвестициите на Гугъл в Румъния обгръщат просветителни планове посредством семинари, предлагани в партньорство с румънски университети, съвещания по цифровизация за дребни и междинни предприятия (МСП) и поддръжка за започващи компании посредством инкубатори, ускорители и други специфични събития.

Гугъл откри първия си румънски офис в Букурещ през 2010 година и работи на локално равнище посредством дъщерното си сдружение Гугъл Bucharest, което регистрира 2.45 млн. $ чиста облага през 2021 година, сочат данни, оповестени на уеб страницата на финансовото министерство.
Реклама
Филиалът в Букурещ е един от над 70-те клона на Гугъл допълнително от 50 страни, като общият брой на служащите надвишава 139 хиляди души.
Свързани публикации Акциите на Netflix скочиха след регистрирани 2.4 млн. нови консуматори 19 октомври 2022, 11:33 Intel и Гугъл Cloud пускат нов чип за възстановяване работата на центровете за данни 16 октомври 2022, 11:15 Какво е новото в iOS 16 и Android 13 22 септември 2022, 06:10 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР