Американският технологичен гигант „Епъл” е заплашен от санкции в Европейския

...
Американският технологичен гигант „Епъл” е заплашен от санкции в Европейския
Коментари Харесай

„Епъл” обяви война на приложенията, които се борят със смартфон пристрастяването

Американският софтуерен колос „ Епъл” е застрашен от наказания в Европейския съюз, откакто компанията изиска ограничение на функционалностите или непосредствено в профил от магазина си за приложения по-голямата част от най-популярните стратегии за наставнически надзор и за понижаване на времето, прекарано пред мобилните устройства, написа в собствен материал „ Ню Йорк Таймс”.

Неотдавна „ Епъл” вкара сходни функционалности, само че те съвсем алегорични – липсват прецизни контроли за времето, в което децата да не могат да употребяват устройствата си, не се блокира неуместно наличие от външни приложения, а също така родителите е наложително да са с айфони, с цел да могат да управляват онлайн държанието на децата си.

Най-важното в тази ситуация обаче е, че на процедура няма опция пристрастени към смарт телефоните си възрастни хора да управляват времето, прекарано пред екрана. Някои анализатори и хора от сектора разясняват, че обстановката наподобява като че ли „ Епъл” нямат проблем с това потребителите да развиват взаимозависимост към техните артикули – въпреки дори огромни вложители от „ Уолстрийт” да притискат компанията по тази тематика.

Официалната позиция на „ Епъл” е, че премахването на приложенията за надзор на екранното време, въпреки и съществуващи от години и употребени от милиони хора по целия свят, имат прекомерно огромен достъп до персонални данни и това е повода да бъдат изтрити – а не че производителят принуждава всички да употребяват това, което той е решил да вгради в операционната си система.

Така или другояче, разработчиците на неразрешените приложения ще търсят правата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР