Американският търговски интернет гигант Amazon спря от продажба коледни украшения,

...
Американският търговски интернет гигант Amazon спря от продажба коледни украшения,
Коментари Харесай

Освиенцим на елхата: Amazon спря от продажба украса с изображения на концлагера

Американският търговски интернет колос Amazon спря от продажба коледни декорации, отварачка за бутилки и други предмети с изображения от нацисткия концентрационен лагер Освиенцим, след остри рецензии от страна на полския музей. Публикуваните фотоси на продуктите в обществените медии доведоха до бурно отвращение.

Разнообразни продукти - играчки за елха, подложки за компютърни мишки и отварачки за бутилки, бяха украсени с изображения от Освиенцим, в това число фотография на железопътната линия към портала с печално известния надпис Arbeit macht frei ( " Трудът/ работата те прави свободен " ), а също по този начин на оградите с бодлива тел и затворнически бараки в лагера на гибелта.

Неуместните сувенири са видяни на уеб страницата за онлайн продажби от музея Аушвиц-Биркенау, чийто представители написаха: " Продажбата на " играчки за елха " с изображения от Освиенцим не ни коства уместна. Освиенцим на отварачка за бутилки – това е възмутително и неуважително. Молим @amazon да изтегли тези артикули ".

В неделя Amazon заяви, че изтегля въпросните предмети от продажба. Но по-късно от музея видяха, че част от тях към момента са налични за продажба.

Става дума за " декорации " от различен производител – поставка за компютърни мишки, на която е възпроизведена фотография на вагони, натоварени с концлагеристи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР