Американският рапър Шон Комбс, с артистичен псевдоним Диди, оглави класацията

...
Американският рапър Шон Комбс, с артистичен псевдоним Диди, оглави класацията
Коментари Харесай

Рапърът Диди се оказа най-скъпо платеният музикант на 2017


Американският рапър Шон Комбс, с артистичен псевдоним Диди, оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високо платените музиканти на 2017 година.

По данни на изданието изпълнителят е припечелил 130 млн. $ през актуалната година, като близо половината от тях (70 млн. долара) са в действителност приходите му от продажбата на сбирката му дрехи. Останалите средства пък са резултат от рекламата му за английската водка "Диеаджео" и от продажбите на билети за концертите от неотдавнашното му турне.

Едва на второ място в подредбата се класира пък американската поп дива Бионсе, която през 2017 година е спечелила 105 млн. $. Според изданието за нея най-доходоносни са се оказали концертите от международното й турне Formation и албумът й Lemonade.

Челната тройка се добавя от канадския хип-хоп артист Дрейк, който тази година завоюва музикалната премия на сп. „ Билборд ” в 13 категории. Спрямо изчисленията, през миналата година неговите преходи възлизат на 94 млн. $.

От листата на влиятелното списание излиза наяве, че най-младият реализатор в класацията е поп звездата Джъстин Бийбър (на 7-о място с 83,5 млн. долара). Най--възрастният пък е някогашният член на "Бийтълс" Пол Маккартни, който застава под 13-а позиция с припечелени 54 млн. $ за миналата година.

Изданието регистрира още, че с изключение на Бионсе, в топ 25 на най-високо платените музиканти намират място едвам 5 дами. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР